Renault myöntää syytteet - Briatore eroaa!

Renault'n tallipäällikkö Flavio Briatore ja insinööriosaston johtaja Pat Symonds ovat eronneet tehtävistään ja jättäneet tallin. Renault ilmoitti asiasta keskiviikkona.

Briatore ja Symonds pyysivät kuljettajaansa Nelson Piquet junioria kolaroimaan tahallaan viime vuoden Singaporen GP:ssä, jotta tallin toinen kuljettaja Fernando Alonso hyötyisi turva-autotilanteesta.

Renault ilmoitti tiedotteessaan myös, ettei se kiistä Kansainvälisen autoliiton FIA:n esittämiä syytteitä järjestetystä kolarista. Näin ollen talli on epäsuorasti myöntänyt syyllisyytensä.

Renault joutuu FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvoston eteen maanantaina 21. syyskuuta. Tallia uhkaa ankara rangaistus.

Piquet junior rysäytti Singaporen GP:ssä 2008 ulos vain kaksi kierrosta sen jälkeen, kun hänen tallitoverinsa Alonso oli tehnyt ensimmäisen varikkokäyntinsä poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa. Kun turva-auto oli tullut radalle, Alonso nousi kilpailun kärkeen muiden poistuttua hänen edestään varikolle. Espanjalaiskuljettaja myös ajoi kilpailun voittoon.

Tapahtumia ryhdyttiin tutkimaan vasta heinäkuun lopussa, kun potkut Renault-tallista saanut Piquet paljasti totuuden ulosajostaan FIA:lle. Ensimmäisenä asiasta oli kannellut kattojärjestölle kuljettajan isä Nelson Piquet senior.

Katso video Piquet'n törmäyksestä MTV3 Katsomosta:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat