Rekkakuski surffasi netissä ja törmäsi autoletkaan: 12-vuotias poika kuoli – hovioikeus ei muuttanut tuomiota

Nuori naiskuljettaja luki uutisia, googlasi ja soitteli poikaystävälleen ajon aikana. Hän törmäsi kovalla vauhdilla ja tuhoisin seurauksin ruuhkaan juuttuneeseen autoletkaan.

Onnettomuus sattui marraskuussa 2017 Vantaalla hieman ennen Kehä III:lle laskeutuvaa ramppia. Paikalla oli ruuhkaa, joten tiellä liikkuvat autot olivat joutuneet hidastamaan vauhtia merkittävästi.

Tuomion perusteella rekka törmäsi autoihin suurella vauhdilla, asiantuntijan arvion mukaan mahdollisesti jopa noin 80 kilometrin tuntinopeudella.

Ensimmäisenä rekka osui letkan viimeiseen autoon. Autoa kuljettanut mies kertoi oikeudessa, että hänen tarkoituksenaan oli laskeutua Lahdentieltä Kehä III:lle, kun hän näki, että liikenne oli pysähtynyt ennen ramppia.

Hän jarrutti ja pohti vaihtamista toiselle kaistalle, mutta ohi kulki autoja. Sitten katkesi filmi.

Seuraavan kerran hän havahtui, kun pelastuslaitoksen henkilökunta oli saapunut paikalle.

Mies menetti onnettomuudessa 12-vuotiaan poikansa, joka oli istunut takapenkin keskipaikalla kahden muun ihmisen välissä. Lapsi kuoli vammoihinsa seuraavana päivänä.

Ketjukolarissa oli osallisena kaikkiaan kolme autoa.

Myönsi: puhelimen käyttö kiellettyä

1997 syntynyt rekkakuski tuomittiin aiemmin käräjillä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä neljästä törkeästä vammantuottamuksesta.

Hän sai tuomiokseen 10 kuukautta ehdollista vankeutta ja 60 päiväsakkoa. Nainen valitti tuomiosta hovioikeuteen, joka ei maaliskuun lopulla antamassaan ratkaisussa muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Käräjäoikeuden mukaan noin vuoden työkokemuksella liikenteessä ollut nainen oli ajanut ajoneuvoyhdistelmää joko vakionopeudensäätimellä tai rajoitinta vasten noin 85 kilometrin tuntinopeusvauhtia. Hän ei ollut huomannut edessään olevaan ruuhkajumia ja ehtinyt jarruttaa ajoissa.

Oikeuden mukaan teossa oli kyse vakavasta piittaamattomuudesta, sillä kuskilla olisi ollut mahdollisuus ennakoida tilanne.

Tutkinnan mukaan nainen oli tehnyt useita googlehakuja, lukenut uutisia, tehnyt puhelimeen muistiomerkintöjä ja puhunut poikaystävänsä kanssa kymmenminuuttisen puhelun.

Kuljettaja myönsi tietävänsä, että matkapuhelimen käyttö on kiellettyä ajon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja