Rekka ajoi Pride-kulkueessa jalankulkijoiden päälle Floridassa – ainakin yksi kuoli

1:55
Katso uutisraportti: Floridassa ajettiin väkijoukkoon Pride-kulkueessa ja yksi kuoli – tältä alueella näytti.

Floridassa Yhdysvalloissa yksi ihminen kuoli ja yksi loukkaantui, kun rekka ajoi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-kulkueessa jalankulkijoiden päälle lähellä Fort Lauderdalen kaupunkia.

Rekka oli ilmeisesti kulkenut osana paraatia, kun se oli yllättäen kiihdyttänyt ja ajanut päin jalankulkijoita.

Poliisi selvittää, oliko kyseessä vahinko vai tahallinen isku. Rekan kuljettaja on otettu kiinni kuulusteltavaksi.

Niin uhrit kuin rekan kuljettajakin kuuluivat Fort Lauderdalen Gay Men's Chorus -nimiseen kuoroon. Kuoron puheenjohtaja Justin Knight ei siksi usko, että kyseessä olisi tahallinen hyökkäys vaan ennemminkin valitettava onnettomuus.

– Kuorojäsenemme ovat loukkaantuneiden joukossa, ja myös kuljettaja on osa kuoroperhettämme. Tietojeni mukaan tämä ei ollut HLBT-yhteisöä vastaan suunnattu isku, hän sanoi.

Demokraattipormestari väitti, että iskun kohteena olisi ollut demokraattien kongressiedustaja

Paraatiin osallistunut Fort Lauderdalen pormestari Dean Trantalis taas arvioi paikalliselle medialle heti iskun jälkeen, että teko oli tahallinen. Hän kutsui tekoa "terrori-iskuksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan" ja väitti, että rekka olisi yrittänyt ajaa kulkueessa myös paikalla olleen demokraattien kongressiedustajan Debbie Wasserman Schultzin päälle.

Kesäkuussa vietettävän Pride-kuukauden tavoite on vahvistaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksia.

Pride-kuukausi muistelee vuoden 1969 New Yorkin Stonewallin mellakoita, jotka alkoivat, kun poliisi teki säännöllisesti ratsioita seksuaalivähemmistöjen suosimaan yökerhoon New Yorkissa. Tästä alkaneet mielenosoitukset olivat käänteentekevä asia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen taistelussa ihmisoikeuksistaan.

2:02
Katso myös: Antti Rinne osallistui toissa vuonna Helsinki Pride -kulkueeseen ensimmäisenä pääministerinä: "Tekemistä tasa-arvokysymyksissä on".

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja