Reijo Oras: Häissämme supistiin

Taidekauppias Reijo Oraksella on kokemusta ikäerosta parisuhteessa, sillä mies on naimisissa 24 vuotta nuoremman kuvataiteilija Johanna Oraksen kanssa. Naimisiin mennessään Johanna oli 24- ja Reijo 48-vuotias.

Reijon mukaan ennen avioliittoa ilmoilla oli jonkinlaista epäröintiä, jota tapahtui enemmän Reijon osalta. Suuren ihastuksen keskellä pari pohti yhdessä "harkinta-ajalla" yhdessäolonsa syitä ennen naimisiin menoa.

"Sanoin Johannalle monta kertaa, että tätä täytyy pohtia erittäin vakavasti, sillä ikäero on näin suuri. Tämä ei ole mikään läpihuutojuttu" Reijo muistelee.

Reijon ja Johannan häissä ei supinalta vältytty. Hääparia lukuun ottamatta juhlijoiden keskuudessa spekuloitiin suhteen kestävyyttä.

"Muutamat vieraat miettivät, kestääkö se vuoden vai kolme. Viittä ei tainnut veikata kukaan, mutta me olemme tilastoihme" Reijo tokaisee.

Ikäero ei ole este

Avioliittovuosien jälkeen Reijo Oras on vahvasti sitä mieltä, että ikäerolla ei ole merkitystä parisuhteessa.

"Ikäerolla ei ole ollut minkäänlaista merkitystä, mutta sillä on ollut merkitystä, olemmeko rakastaneet ja kunnioittaneet toinen toisiamme. Olemmeko antaneet kunnioituksen ja rakkauden olla päällimmäisenä, ottaneet toisemme huomioon ja antaneet toisillemme tilan elää."

Kotitöiden suhteen Reijo Oras vannoo tasa-arvoisuuteen. Kumpikin osapuoli tekee ne tehtävät, missä on parempi.

"Johanna on erittäin hyvä ruoanlaittaja joten on luontevaa, että hän laittaa ruoan."

Reijo on itse hoitanut nikkaroinnin, ja asioiden jakaantuminen näin on ollut luonnollista, eikä väittelyä ole syntynyt. Kaksikon yhteiselo jatkuu edelleen 17 vuoden jälkeen Nizzan lämmössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja