Mainos

Reetta, 30, painaa 110 kiloa – saa asiantuntijalta pysäyttäviä uutisia terveydestään: ”Pahimmillaan ensioire on äkkikuolema”

0:50

Olet mitä syöt -ohjelmassa Reetta joutuu kohtaamaan epäterveellisten elintapojen seuraukset.

Videolla Pippa Laukka tutkii Reetan jääkaapin.

30-vuotias perheenäiti Reetta laittaa elämäntapansa remonttiin Olet mitä syöt -ohjelmassa hyvinvointilääkäri Pippa Laukan opastuksella. Muutosprojektin ensimmäinen askel on tehdä Reetalle selväksi, että muutosta todella tarvitaan.

Reetan pitämästä ruokapäiväkirjasta selviää, että hän syö viikossa 140 grammaa suolaa. Se on yli neljä kertaa suositeltua määrää enemmän. Pippa Laukka kertoo Reetalle, että liiallinen suolan nauttiminen nostaa verenpainetta, altistaa sydänsairauksille ja hajottaa verisuonet. Lisäksi diabetesriski kasvaa ja aivohalvauksen todennäköisyys suurenee.

– Miltä se kuulostaa? Laukka kysyy.

– Pitäisihän ihmisen pystyä itsestään huolehtimaan, Reetta toteaa totisena.

110 kiloa painavan Reetan kehossa on kehonkoostumusmittauksen mukaan 54 kiloa rasvaa. Asian havainnollistamiseksi Laukka tekee Reetalle ultraäänitutkimuksen. Tutkimuksessa huomataan, että Reetan sisäelimet ovat paksun rasvakerroksen alla. 

Laukan mukaan tilanne on vakava.

– Nyt on korkea aika ja viimeinen hetki alkaa tehdä muutoksia. Muuten on todennäköistä, että syöt lopun ikäsi lääkkeitä, tai pahimmillaan se voi tarkoittaa sitä, että ensioire on äkkikuolema, Laukka kertoo.

Olet mitä syöt keskiviikkoisin klo 21 AVAlla

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja