Red Bull -pomo puhuu jo avoimesti korvaajanimistä kuskilleen – paljastaa samalla jälleen yhden F1-tallin suunnitelmat

Red Bullin F1-talli saa pitkälti valita haluamansa kuljettajan, jos se päätyy korvaamaan Alexander Albonin toisella nimellä ensi kaudeksi, toteaa tiimin neuvonantaja Helmut Marko. Samalla veteraanipomo paljastaa tietoja Haas-tallin tulevista suunnitelmista.

Marko kertoi jo aiemmin haastattelussa, että Alfa Romeo on hänen tietojensa mukaan päätynyt nostamaan Mick Schumacherin ensi kauden tallikaveriksi Kimi Räikköselle.

Alexander Albon on ollut kovan kritiikin ja paineen kohteena jäätyään selvästi Red Bullilla Max Verstappenin varjoon. Markolla ja muulla tallijohdolla olisi mahdollisuus nostaa jälleen kakkostiimissä AlphaTaurilla ajava Pierre Gasly takaisin kärkitiimiin, mutta muitakin vaihtoehtoja on.

Vapailla markkinoilla ovat edelleen yli kolmekymppiset konkarikuskit Sergio Perez ja Nico Hülkenberg. Markon mukaan Red Bullilla ei kuitenkaan ole kiire päättää toisesta kuljettajastaan.

– Ne kuskit, joista kirjoitatte koko ajan sekä englannin- että saksankielisessä mediassa, ovat molemmat saatavilla, Marko viittaa Hülkenbergiin ja Pereziin Motorsport-Magazinen haastattelussa.

Näistä tiimipomo ei kuitenkaan lähde vielä nimeämään suosikkiaan.

– Otamme sen, joka on tallin kannalta lupaavampi. Siitä analysointi aloitetaan. Kyse ei ole siitä, kumpaa minä suosin, vaan siitä, kumpi on parempi koko paketin kannalta.

Kuskit ovat olleet spekulaatioissa esillä myös Haas-tallin mahdollisiksi valinnoiksi, mutta Markolla on tästäkin asiasta parempaa tietoa.

– Sen verran kuin minä tiedän, melko lailla kaikki paikat on jo täytetty. Haasin paikka ei kiinnosta ketään. Haasin kaksi ajopaikkaa ovat juttujen mukaan enemmän tai vähemmän jo varattu, Marko pamauttaa.

Tie auki Mazepinille ja Ilottille?

Haas on huhujen perusteella mitä todennäköisimmin potkimassa pois nykyisistä kuljettajistaan sekä Romain Grosjeanin että Kevin Magnussenin. Markon kommentit huomioon ottaen alkaa näyttää yhä vahvemmin siltä, että amerikkalaistallin tulevat kuskit löytyvät Ferrari-junioreiden ja isänsä miljardiomaisuudella pelaavan venäläiskuski Nikita Mazepinin joukosta.

Ferrari-akatemiaan kuuluvista Formula 2 -kuskeista Callum Ilottin oli määrä testata Haasin autoa viime viikonloppuna Saksan Nürburgringillä, mutta sumuinen sää esti tilaisuuden. Mick Schumacherin oli samaan aikaan tarkoitus ajaa Alfa Romeon autolla.

Ferrarilla on kuskikatraassaan myös venäläiskuski Robert Shwartzman, jonka osakkeet ovat loppukauden aikana laskeneet jyrkästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja