Sokkikäänne F1-lupauksen sopimuskuvioissa: Valtteri Bottaksen paikkaa hamunnut kuski jäämässä ilman tallipaikkaa?

Perinteikkään Williams-tallin uudet omistajat ovat mahdollisesti pyörtämässä aiemman omistajaperheen tekemän päätöksen käyttää F1-lupaus George Russellin sopimusoptio ensi kaudesta, uutisoi Motorsport.comin italiankielinen sivusto.

Williams ilmoitti heinäkuussa, että George Russell ja ensimmäistä kauttaan F1:ssä ajava Nicholas Latifi jatkavat tallissa myös ensi kaudella. Reilua kuukautta myöhemmin Williamsin perhe kuitenkin myi ikonisen tiiminsä amerikkalaiselle sijoitusyhtiö Dorilton Capitalille.

Nyt F1-toimittaja Roberto Chinchero kertoo, että uudet omistajat eivät olisikaan enää takuuvarmasti sitoutuneita pitämään 22-vuotiasta Russellia tallissa ensi kaudella.

Toimittajan mukaan Williams on kiinnostunut palkkaamaan kokeneen meksikolaiskuljettaja Sergio Perezin, joka jäi ilman tallipaikkaa, kun Sebastian Vettel tuli hänen tilalleen ensi kauden Aston Martinille. Perezilla on takanaan tukeva sponsoripotti, mutta hänen neuvottelunsa Haas-tallin kanssa eivät ole edenneet toivottuun suuntaan.

Russell kuuluu Mercedeksen F1-suojatteihin. Brittikuski on ollut ykköshaastaja Valtteri Bottaksen tilalle mestaritallin rattiin, mutta nyt hän on vaarassa jäädä kokonaan ilman ajopaikkaa ensi kaudelle. Mercedeksen asiakastiimeissä ei ole enää vapaita paikkoja täytettäväksi vuodelle 2021.

Sivuston mukaan Russell joutuu odottamaan uuden Williams-johdon päätöstä kohtalostaan ainakin lokakuun loppuun asti.

Kanadalaisen Latifin pitäminen tarkoittaa Williamsin omistajalle myös isoa taloudellista tukea, jota tiimi saa tämän isältä Michael Latifilta. Elintarvikebisneksessä menestyneen kanadalais-iranilaisen liikemiehen omaisuuden arvo nousee miljardiluokkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja