Red Bull -pomo: Lewis Hamilton on löytänyt vertaisensa

2:31
Video: Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat rajusti Silverstonessa

Formula ykkösten kärkitallit Red Bull ja Mercedes ovat piikitelleet toisilleen sen jälkeen, kun MM-tittelistä taistelevat Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat F1:n Britannian gp:ssä toissa viikonloppuna. Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Unkarissa, ja sanan säilät tuntuvat olevan yhä käytössä.

Verstappenin kisa päättyi kolariin, Hamilton puolestaan otti kisan voiton tilanteesta saamastaan 10 sekunnin aikasakosta huolimatta. Red Bullin puolella rangaistusta on arvosteltu liian lieväksi, mutta muutakin kiveä on kengässä MM-taiston kuumuudessa. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner nyrpisteli tallinsa sivuilla Mercedes-leiristä kantautuneita väitteitä, joiden mukaan RedBull -tähti Verstappen on "liiankin aggressiivinen".

– Kummallakin ajajalla on totta kai taipumaton ajotyyli, mutta kumpikin on erittäin taitava ja kokenut kuljettaja. Tosiasia on, että Hamilton on löytänyt vertaisensa ja autossa, joka on nykyisin kilpailukykyinen, Horner julisti.

– Sen myönnän, että kummankin on osoitettava kunnioitusta toiselle, mutta kyllä Hamilton oli selkeästi se hyökkäävämpi (kolaritilanteessa). Puheet Maxin "yliaggressiivisuudesta" ovat perusteettomia. Ei tarvitse kuin huomioida se fakta, että Maxilla on nolla rangaistuspistettä lisenssillään eikä häntä ole todettu syylliseksi yhteenkään väärinarviointiin radalla viime vuosina, Horner päivitteli vielä.

Nähtäväksi jää, mitä tähtien taistossa tapahtuu Hungaroringin radalla tulevana viikonloppuna. Verstappen lähtee viimeiseen gp-kisaan ennen neljän viikon kesätaukoa kahdeksan pisteen etumatkalta Hamiltoniin nähden MM-pistetaulukossa, ja valmistajien MM-pisteissä Red Bullin johto Mercedekseen on neljä pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja