Mainos

Rebekka Härkönen toivoo Jussi Halla-aholta anteeksipyyntöä: Voisi sanoa, ettei vainoaminen ole oikein

Rebekka Härkönen joutui muuttamaan kotikaupungistaan, kun hänen kirjoittamansa artikkeli aiheutti niin suuren someraivon, että häntä alettiin uhkailla jopa kaduilla. Härkönen kertoo, että pahin alkoi Jussi Halla-ahon Facebook-kirjoituksen jälkeen ja hän perää nyt Halla-aholta anteeksipyyntöä.

Rikostoimittaja Rebekka Härkönen joutui vainoamisen kohteeksi ja joutui muuttamaan kotikaupungistaan sen jälkeen, kun hän kirjoitti artikkelin Turun puukotuksen uhreja auttaneesta 18-vuotiaasta turvapaikanhakijasta Ahmad Hosseinista.

MV-lehti väitti artikkelia valheelliseksi ja perusteli väitettään videonpätkillä ja kuvilla, joissa Hossein seisoi vieressä, kun muut auttoivat uhria. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho jakoi MV-lehden jutun Facebook-sivuillaan.

– Kohun aiheutti se, että Halla-aho jakoi jutun, Härkönen kertoo Peter Nymanin keskusteluohjelmassa.

Härkönen kertoi, että julkaistu kuva oli otettu eri tilanteesta kuin mistä Hosseini puhui. Halla-aho poisti julkaisunsa parin tunnin kuluttua.

– Ajattelin silloin, että hän saattoi katua tekoaan, mutta hän ei ole pyytänyt anteeksi, Härkönen sanoo.

Anteeksipyynnöllä olisi Härkösen mukaan merkitystä, sillä Halla-ahon päivityksen jälkeen alkanut vainoaminen jatkuu edelleen.

Härkönen joutui muuttamaan Turusta Helsinkiin, kun hänen peräänsä huudeltiin, häntä lähdettiin seuraamaan ja häntä uhkailtiin kadulla.

– Haluaisin, että hän arvojohtajana näyttäisi kannattajilleen, ettei tällainen vainoaminen ole oikein, Härkönen vetoaa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja