"Reagoi nopeammin kuin puolisosi" – BMW:n pääjohtajalla villit visiot autoista

BMW:n toimitusjohtaja Harald Krüger uskoo, että tekoäly tuo autoillle kyvyn aistia kyydissä olevien tunnetiloja.

BMW-kiho Harald Krüger uskoo, että autot voivat tulevaisuudessa ymmärtää kuljettajan tunteita. Hän perustelee näkemyksiään tekoälyn kehityksellä.

Krüger toi näkemyksiään esille Automotive News Europen järjestämässä konferenssissa Saksan Münchenissä.

Hän antoi käytännön esimerkkejä: Googlen AlphaGo -ohjelmisto voitti vastikään ihmispelaajan kiinalaisessa Go-lautapelissä. Go on huomattavasti monimutkaisempi peli kuin shakki.

– Tämä voitto on historiallinen käännekohta. AlphaGo perustuu osittain oppivaan tekoälyyn ja se osasi tehdä pelissä siirtoja, joita ihmiset pitivät ensin virheellisinä. Ohjelmisto pystyi voittamaan tavalla, jolla ihminen ei ollut koskaan voittoa saavuttanut Go:n 25 vuosisataisen historian aikana, Krüger painotti.

Hän puhui myös Pepper-humanoidirobotista, jota hyödynnetään vanhustenhoidossa. Robotti pystyy analysoimaan ja tunnistamaan tunnetiloja – se reagoi iloon ilolla ja suruun lohduttamalla.

– Kuvittelepa, autoon istuessasi se tunnistaa mielialasi – todennäköisesti jopa nopeammin kuin puolisosi, Krüger letkautti.

Hän ei näe Terminator-elokuvasarjan näköistä tulevaisuutta ihmiskunnalle, vaikka tekoäly kehittyisikin rajusti.

– Uskon, että tästä ei tule meille uhkaa. Päinvastoin, tämä on suuri mahdollisuus koko maailmalle. Liikkumisesta tulee yhä monipuolisempaa, helpompaa, mahdollistavaa ja ominaisuudet ovat käytössämme kun haluamme, räätälöidysti.

BMW aikoo rakentaa muun muassa tekoälyominaisuuksin varustetun lippulaivamallin vuodeksi 2021.

---

Tästä konseptiautosta BMW aikoo rakentaa lippulaivamallinsa vuodeksi 2021

Ostaisitko tälläisen? - BMW esitteli tulevaisuuden auton 2:08

Lue myös:

    Uusimmat