Ravintoloiden parhaimmisto yksissä kansissa

- Kansainvälisen vuorovaikutuksen myötä elämme kulinaarista korkeasuhdannetta niin ravintolasalissa kuin keittiössäkin. Ajan henkeä kuvastavat julkkiskokit, ennätysmäinen keittokirjojen myynti, vertaansa vailla oleva viini-innostus, tasokkaiden ruokaravintoloiden perustaminen ja yksityisyrittäjyyden paluu. Näin toteavat Hannu Lahtonen ja Hannu S. Vanhanen kirjassa Suomen parhaat ravintolat (Otava). He ovat toimineet kirjan kulinaristisina koordinaattoreina. Tekstit perustuvat Kauppalehti Option ravintola-arvosteluihin.

Kirjaan on listattu yli 90 ravintolaa, joista valtaosa sijaitsee Helsingissä. Mukaan on toki mahtunut runsaat 20 ravintolaa myös muualta maasta. Helsingin lisäksi hakemistossa on ruokapaikkoja Vaasasta, Tampereelta, Imatralta, Turusta, Kuopiosta, Oulusta, Uudestakaupungista, Jyväskylästä, Porista, Porvoosta, Kokkolasta, Lappeenrannasta ja Lempäälästä.

Ravintola-arviot ovat kiinteitten, vähintään kahden hengen testiryhmien tekemiä. Käyntikerrat ovat vaihdelleet tapauksesta riippuen yhdestä kolmeen. Arviointien luotettavuuden takaamiseksi on käytetty hyväksi maamme huippukokkien asiantuntemusta.

Valintaperusteista tärkeimpänä on pidetty ruoan laatua. Sen jälkeen tulevat palvelun ystävällisyys, paikan siisteys ja hintatason suhde laatuun.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja