Helsingin Katajanokalla sijaitseva Ravintola Nokka on valittu vuoden 2002 HelsinkiMenu-ravintolaksi. Valinnan suoritti tänä vuonna Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.
- Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Markus Maulavirta ja ravintolan johtaja Jussi Laakso kirittivät tiukassa kisassa ravintolansa voittoon menun rohkealla suosittelulla ja koko menun seikkaperäisellä esittelyllä ruokalaji kerrallaan sitä mukaa kun aterionti eteni. Asiakas aisti, että ravintola oli ylpeä menustaan ja sen raaka-aineiden maalaisesta alkuperästä, kertoi MTK:n tiedotuspäällikkö Leena Packalen vuoden HelsinkiMenu -ravintolan julkaistamistilaisuudessa Helsingissä perjantaina.
Valinnasta silminnähden yllättyneet Maulavirta ja Laakso jakoivat tunnustuksesta kiitosta koko Nokan henkilökunnalle. - On ilo tehdä töitä nuoren ja energisen henkilökunnan kanssa, henkilökunnan,joka on ylpeä ja iloinen tekemästään työstä, suitsutti Laakso.
Ravintola Nokka tarjoaa tällä hetkellä HelsinkiMenunsa alkuruokana pieniä perunablinejä, muikunmätiä, punasipulia ja vuolukermaa ja pääruokana sallalaista poron paistipihviä talvijuureskakun ja grand venur -kastikkeen kera. Aterian päättää Aura gold -juusto ja piparkakkutikku sekä kuuman toffeekastikkeen kanssa tarjoiltu puolukkajäädyke.
Seitsemän finalistin laadukas joukko
Kaikki seitsemän loppukilpailuun yltänyttä ravintolaa saa kiitosta ruoastaan, mutta kullakin niistä on oma erityisansionsa, jonka mukaan MTK:n raati haluaa nostaa ne esille.
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Markus Maulavirta ansaitsee MTK:lta voittonsa myös historian valossa. Maulavirta on potkinut suomalaisia tuottajia panostamaan laatuun, tuottamaan omaleimaisia raaka-aineita ja erilaistumaan, jotta hän voisi käyttää kotimaisia raaka-aineita. Hän on haukkunut milloin sianlihamme, perunamme tai lampaattomuutemme ja saanut sitä kautta myös vipinää aikaiseksi.
