Ravintola Nokka valittiin Vuoden HelsinkiMenu -ravintolaksi
Helsingin Katajanokalla sijaitseva Ravintola Nokka on valittu vuoden 2002 HelsinkiMenu-ravintolaksi. Valinnan suoritti tänä vuonna Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.
- Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Markus Maulavirta ja ravintolan johtaja Jussi Laakso kirittivät tiukassa kisassa ravintolansa voittoon menun rohkealla suosittelulla ja koko menun seikkaperäisellä esittelyllä ruokalaji kerrallaan sitä mukaa kun aterionti eteni. Asiakas aisti, että ravintola oli ylpeä menustaan ja sen raaka-aineiden maalaisesta alkuperästä, kertoi MTK:n tiedotuspäällikkö Leena Packalen vuoden HelsinkiMenu -ravintolan julkaistamistilaisuudessa Helsingissä perjantaina.
Valinnasta silminnähden yllättyneet Maulavirta ja Laakso jakoivat tunnustuksesta kiitosta koko Nokan henkilökunnalle. - On ilo tehdä töitä nuoren ja energisen henkilökunnan kanssa, henkilökunnan,joka on ylpeä ja iloinen tekemästään työstä, suitsutti Laakso.
Ravintola Nokka tarjoaa tällä hetkellä HelsinkiMenunsa alkuruokana pieniä perunablinejä, muikunmätiä, punasipulia ja vuolukermaa ja pääruokana sallalaista poron paistipihviä talvijuureskakun ja grand venur -kastikkeen kera. Aterian päättää Aura gold -juusto ja piparkakkutikku sekä kuuman toffeekastikkeen kanssa tarjoiltu puolukkajäädyke.
Seitsemän finalistin laadukas joukko
Kaikki seitsemän loppukilpailuun yltänyttä ravintolaa saa kiitosta ruoastaan, mutta kullakin niistä on oma erityisansionsa, jonka mukaan MTK:n raati haluaa nostaa ne esille.
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Markus Maulavirta ansaitsee MTK:lta voittonsa myös historian valossa. Maulavirta on potkinut suomalaisia tuottajia panostamaan laatuun, tuottamaan omaleimaisia raaka-aineita ja erilaistumaan, jotta hän voisi käyttää kotimaisia raaka-aineita. Hän on haukkunut milloin sianlihamme, perunamme tai lampaattomuutemme ja saanut sitä kautta myös vipinää aikaiseksi.
Ravintola Elite, keittiömestari Heikki Kunnari ja ravintolanjohtaja Katariina Tuovinen ansaitsevat kunniamaininnan siitä, että tarjoavat pääkaupunkilaisille myös luomuvaihtoehdon. Luomutuotanto on osa monimuotoisia maaseutuelinkeinoja ja kaipaa menestyäkseen markkinointikanavia. Ravintola voi olla hyvä yhteistyökumppani luomutilojen verkostoille.
Ravintola Lautanen, ravintolapäällikkö William Welander ja keittiöpäällikkö Jani Lähteenmäki tarjoavat asiakkailleen HelsinkiMenun mutkattomasti päällimmäisenä vaihtoehtona pöydissä olevissa ruokalistatelineissä. Menu on kohtuuhintainen ja sallii "tavallisen tallaajankin" nauttia ruokakulttuurista.
Ravintola Lasipalatsi ja ravintolanjohtaja Sami Hiltunen saavat kiitosta siitä, että muistuttavat asiakkaitaan suomalaisista sesongin herkuista muutenkin kuin HelsikiMenun puitteissa. Itsekkäästi arvostamme myös ravintolan käytettävyyttä järjestön tarpeisiin läheisen sijainnin ansiosta.
Ravintola Lyon, ravintoloitsija Marjatta Helander ja keittiömestari Jyri Hänninen ovat osoittaneet, että HelsinkiMenu taipuu myös ranskalaistyyppisen ravintolan tarpeisiin. Ja niin pitääkin. Ranskassa, jos missä, arvostetaan oman maaseudun raaka-aineita. Siinä meillä on vielä oppimista. Ravintola saa kiitosta myös HelsinkiMenun aktiivisesta esittelystä.
Ravintola Meritorppa, keittiömestari Minna Sillfors ja ravintolapäällikkö Sirpa Heikkinen. saavat kunniamaininnan siitä, että palvelevat kansainvälistä asiakaskuntaansa konstailemattomilla suomalaisherkuilla, jotka testihenkilöiden mukaan maistuivat "hyvälle kotiruoalle" etenkin perunamuusi. Suomalainen ruokakulttuuri antaa parhaimmillaan raaka-aineiden oman maun hallita.
Ravintola Zetor, ravintolanjohtaja Sakari Ellilä ja keittiöpäällikkö Tuula Pulkkinen ovat Finfoodin ja Raholan nettisivuilla olleen yleisöäänestyksen ylivoimaiset voittajat. MTK puolestaan palkitsee heidät riemu mielin ja täysin puolueellisesti. Zetor on kuitenkin Helsingin ainoa maalaisravintola.
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Markus Maulavirta vastaanotti vuoden 2002 HelsinkiMenu -laatan sekä maaseudun terveisinä leipälapion. Oman leipälapionsa sai myös hyväksi kakkoseksi yltänyt Ravintola Lyon sekä Ravintola Zetor, joka nousi yleisön suosikiksi internetissä järjestetyssä äänestyksessä.
Tavoitteena suomalaisen ruokakulttuurin edistäminen
HelsinkiMenu käynnistettiin vuonna 2000 kulttuurivuoden projektina. Suosionsa vuoksi siitä päätettiin tehdä pysyvä osa pääkaupungin kulinaariseen tarjontaan. HelsinkiMenun tavoitteena on suomalaisen ruokakulttuurin edistäminen sekä laadukkaiden kotimaisten raaka-aineiden arvostuksen parantaminen ja niiden yleistyminen ravintoloiden ruokalistoilla.
HelsinkiMenu -ravintolan erottaa "runsauden haarukka" -tunnuksesta. Tänä vuonna mukana on ollut 19 ravintolaa ja kaksi henkilöstöravintolaa. HelsinkiMenun taustavoimina ovat Finfood-Suomen Ruokatieto ry, Helsingin kaupunki ja MTK.
(Mtv3-Finfood)
Uusimmat
-
06:13
Paskiaisia, äpäriä, ydinsotaa ja kuolemantuomio takaisin – MTV kokosi yhteen venäläispoliitikkojen räikeimmät lausunnot
-
06:10
Viivi Lehikoinen ei suostu ottamaan paineita loistavasta alkukaudesta huolimatta – "Se on vain plussaa"
-
06:04
Pariisin vuoden 2015 terrori-iskut ovat yksi Euroopan tuhoisimmista – Oikeudenkäynnissä määrä lukea tuomiot
-
06:02
Kotihoidossa kärvistellään keskellä hellettä: Kiireiset hoitajat auttavat ihmisiä, jotka eivät voi liikkua yksin – ja joiden kodeissa on jopa tukalan kuuma
-
05:51
SAS:n lentäjien lakkouhka siirtyy – osapuolilla 72 tuntia aikaa päästä sopuun
-
05:41
EU:n ympäristöministerit yhteisymmärrykseen päästökaupasta – diesel- ja bensiiniautojen valmistus loppuu vuonna 2035
-
05:41
Näin suomalaiset varustavat itseään Venäjän hyökättyä Ukrainaan – "Aiemmin ei voinut ostaa konekiväärin ammustaskuja"
-
05:33
Bulgaria häätää 70 Venäjän suurlähetystön työntekijää vakoiluepäilyjen takia – MTV seuraa sotaa hetki hetkeltä
-
05:19
Vauhti kiihtyy Naton huippukokouksessa – Niinistö osallistuu istuntoon, johon Suomi on kutsuttu kumppanimaana mukaan
-
05:09
Turkkilaismediat julkaisi listan sopimuksesta Suomen ja Ruotsin kanssa – Niinistö: " Terrorismin vastainen työ tulee tehostumaan"
-
23:54
Ghislaine Maxwell sai 20 vuoden vankeustuomion – oli todettu joulukuussa syylliseksi seksuaalirikoksiin
-
23:44
Nato-käänne yllätti Mika Aaltolan – näin hän arvelee venäläisten suhtautumista: "Pettyneitä ja joutuvat selittämään kansalle, miten tässä näin kävi"
-
23:36
Suomen Nato-juna nytkähti eteenpäin Madridissa – presidenttiä hehkutetaan yli puoluerajojen: "Niinistö hoiti homman"
-
23:03
Näin Suomen Nato-prosessi etenee nyt – presidentti Niinistö kuvailee prosessia rivakaksi, historiallisia askelia luvassa
-
22:36
MTV Uutiset seurasi hetki hetkeltä Nato-iltaa: Näin Niinistö kommentoi historiallista päätöstä
-
22:14
NHL-huipputoimittajalta kova arvio TPS-hyökkääjästä
-
22:10
Sometähtipariskunta Miisa Rotola-Pukkila ja Tomas Grekov avioituivat – pari hehkuu onnea hempeissä otoksissa
-
22:08
Stoltenbergiltä suorat sanat historiallisena iltana Putinille: "Nyt hän saa enemmän Natoa ovenkynnykselleen kuin koskaan aiemmin"
-
21:33
Kiinan koronapolitiikka sulkuineen voi kestää jopa viisi vuotta – maan viranomaisten tiedote herättää huolta ja hämmennystä
-
21:29
Turkki tukee Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä – lue presidentti Niinistön historiallinen lausunto sanasta sanaan
-
Lataa lisää