Mainos

Ravintola-ala haluaisi tutkia, miksi humalaiset rähisevät

Ravintola-alaa edustava Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n johtaja haluaisi nähdä sellaisen tutkimuksen, jossa tutkitaan, mistä syystä humalaiset rähisevät öisin ja missä humalan aiheuttanut alkoholi on nautittu. Hänen mukaansa nyt kaikki tappelut menevät ravintoloiden syyksi.

Sisäministeri Päivi Räsänen ehdotti viime kuussa, että ravintolat lopettaisivat anniskelun joitain tunteja nykyistä aikaisemmin, koska humaltuneet työllistävät poliisia. Poliisijohto kannatti ehdotusta. Tänään ehdotus sai kannatusta anniskelulupa-asioista vastaavilta aluehallintovirastojen viranhaltijoilta MTV3 Uutisten tekemässä kyselyssä.

– Lain mukaan liian päihtynyt henkilö pitää poistaa ravintolasta. Kun ravintolassa toimitaan näin lain mukaan, kaikki häiriöt, mitä humalainen sitten aiheuttaa siinä kadulla ravintolan edessä, menevät ravintolan piikkiin. Todennäköisesti suurin osa alkoholista on kuitenkin nautittu ennen tähän viimeiseen ravintolaan tuloa, todennäköisesti jo kotona, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo.

"Häiriö ei aina ravintolan syy"

– Haluaisinkin nyt seuraavaksi nähdä sellaisen tutkimuksen, jossa tutkitaan, missä häiriöitä aiheuttava on nauttinut alkoholia ja kuinka paljon. Lisäksi haluaisin tietää, kuinka paljon kodeissa, kaduilla ja puistoissa tapahtuu alkoholista johtuvaa väkivaltaa, mihin ravintoloilla ei ole osaa eikä arpaa. Nyt ravintolan edessä rähisevä menee ravintolan viaksi, vaikka rähisijä ei olisi koskaan ravintolassa käynytkään.

Lappi kertoo Tanskassa käydystä keskustelusta.

– Siellä pidetään porrastettuja aukioloaikoja hyvänä. Tanskalaisten poliisinkin mukaan on kuulemma hyvä, etteivät kaikki ole yhtä aikaa tungeksimassa esimerkiksi taksijonoissa.

Toimitusjohtaja Lappi muistuttaa, että kaikesta Suomessa vuosittain juodusta alkoholista vain noin 10 prosenttia nautitaan ravintoloissa.

Lisää tämän illan Kymmenen Uutisissa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.