Mainos

MTV3:n kysely: Poliisilla on valtaa lopettaa anniskelut

MTV3 Uutisten tekemästä kyselystä ilmeni, että ravintoloiden jatkoaikaluvista päätettäessä poliisin lausunnolla on iso painoarvo. Poliisi kertoo järjestyshäiriöistä anniskeluluvista vastaaville aluehallintovirastojen virkamiehille.

MTV3 Uutiset kysyi sähköpostilla 49 viranhaltijalta aluehallintovirastoista mielipidettä ravintoloiden jatkoaikakeskusteluun. Kyselyyn vastasi 29 viranhaltijaa.

Vastanneista 14 oli sitä mieltä, että poliisi voi merkittävästi vaikuttaa aloittavan ravintolan jatkoaikaluvan myöntämiseen ja 18 sitä mieltä, että poliisi voi merkittävästi vaikuttaa jatkoaikaluvan uusimisen.

Käytännössä poliisi siis voi jo nyt vahvasti myötävaikuttaa siihen, että jatkoaikalupaa ei aluehallintovirastolta ravintolalle heltiä.

Tässä suhteessa poliisin vaatimus aukioloaikojen rajaamisesta asetuksella on ristiriitainen, koska poliisilla on iso valta suitsia häiriötä aiheuttavien paikkojen aukioloa.

Sisäministeri nostatti keskustelun

Keskustelun ravintoloiden lyhyemmistä anniskeluajoista käynnisti viime kuussa sisäministeri Päivi Räsänen (kd). Räsänen perusteli näkemystään humaltuneiden poliisille aiheuttamalla työmäärällä. Räsäsen mukaan poliisia ei tarvittaisi yöllä ehkä niin paljon, jos anniskeluajat olisivat lyhyemmät.

Ravintoloiden anniskeluasiat eivät kuulu sisäministeriön hallinnonalan asioihin, poliisiasiat kuuluvat.

(MTV3)

Lisää tämän illan Kymmenen Uutisissa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.