Raumalla hiljennyttiin kolmen kolarissa kuolleen nuoren muistoksi – "Lähiomaisten tuntemukset ovat mietteissä"

Tältä näyttää Rauman ulosajopaikalla – kolme nuorta miestä kuoli jäätyään loukkuun palavaan autoon 3:12
MTV Uutiset kävi traagisen onnettomuuden tapahtumapaikalla.

Rauman kouluissa on pidetty muistotilaisuuksia ja hiljaisia hetkiä Raumalla keskiviikkoiltana kuolleiden kolmen 18-vuotiaan muistolle.

WinNova-ammattikoulun koulutuspäällikkö Kari Toivonen kertoo, että yksi turmassa kuolleista oli heidän opiskelijansa.

Hän kertoo, että koulu on aloittanut kriisisuunnitelman mukaisen toiminnan opiskelijoiden ja henkilökunnan tueksi järkyttävän tapauksen tultua ilmi eilen. Hän kertoo kriisiryhmän koostuvan sekä oppilaitoksen että kaupungin edustajista.

Toivonen kertoo, että pienessä kaupungissa tragedia vaikuttaa suureen osaan ihmisistä, koska moni tuntee turmassa kuolleita.

WinNova-ammattikoulussa opiskelleen nuoren muistolle on pidetty suruliputus ja muistotilaisuus, johon kuului hiljainen hetki.

– Toivotaan surutyölle rauhaa oppilaitokseen, Toivonen sanoo.

Myös muut koulut reagoivat

Tapahtuma on heijastunut myös muihin kouluihin.

Rauman Lyseon lukion rehtori Jussi Paavola kertoo, että vaikka kukaan kuolleista ei ollut heidän opiskelijansa, opiskelijoille on tarjottu tukitoimia.

– [Tapaus] kosketti merkittävästi myös meidän opiskelijoita ja henkilökuntaa, hän kuvailee.

Koulussa pidettiin tänään keskusradion kautta hiljainen hetki. Normaalin opiskelijahuollon henkilöstön lisäksi myös oppilaitospastori oli halukkaiden tavattavissa.

Jos uhrien joukossa olisi ollut koulun omia opiskelijoita, olisivat toimintatavat olleet Paavolan mukaan luonnollisesti erilaiset.

Eritoten lähiomaisten tuntemukset ovat mietteissä

Paavolan hyvin valitettavaksi ja traagiseksi luonnehtima onnettomuus kosketti hänen mukaansa koko kaupunkia.

– Eritoten lähiomaisten tuntemukset ovat mietteissä, hän sanoo.

Onnettomuus tapahtui Rauman Kodisjoen tiellä noin kello 23.35 keskiviikkona, kun henkilöauto oli tieltä suistuttuaan törmännyt betoniseen ojarumpuun ja puihin sekä syttynyt tuleen.

Onnettomuudessa menehtyi kolme 18-vuotiasta raumalaismiestä, joita MTV Uutisten tietojen mukaan voisi luonnehtia hyviksi ystävyksiksi.


Lue myös:

    Uusimmat