Mainos

Ratsastusyrittäjällä iso suru: Näin nuoria tyttöjä ei pitäisi päästää keskenään maastoon

Korpikylän kartanon ratsastuskeskuksen yrittäjä Mikael Wahlman sai aamulla kuulla tallin pitkäaikaisena asiakkaana olleen ratsastajatytön menehtymisestä onnettomuudessa.

– Tämä on pysäyttävä kokemus. Tyttö kävi meillä pienestä pitäen ratsastamassa sisarensa kanssa.  Toinen sisaruksista onkin ollut jo yhteydessä koulun opettajaansa. En tiedä, oliko sisar vai joku kaveri tytön mukana tapahtumahetkellä.

– Puhelin on soinut koko päivän, kun ihmiset ovat kyselleet tapahtuneesta. Onnettomuus tapahtui, kun teini-ikäinen tyttö oli ratsastamassa toisen teini-ikäisen tytön kanssa toisella tallilla. Aiomme järjestää muistohetken lähiaikoina meidän tallilla.

Wahlman korostaa, että Korpikylän tallilla näin nuoria tyttöjä ei päästetä keskenään maastoon.

– Tällaista ei voi tapahtua koskaan meidän omalla tallilla, sillä meillä ratsastustunneilla ollaan aina valvotusti valvovan aikuisen silmän alla eikä näin nuoria päästetä keskenään maastoon.

Wahlmanin mukaan tytöt olivat ratsastaneet jo vuosia, mutta 12–13-vuotiaina he ovat kuitenkin ratsastajana kokemattomia tällaisissa yllättävissä tilanteissa.

Maastoon aina aikuisen kanssa

Wahlmanin mukaan heidän tallillaan Korpikylässä oppilaat menevät aina aikuisen kanssa ryhmässä maastoon. 

– Ratsastuksessa opetetaan monia asioita maastossa ja teoriatunneilla opetetaan, miten toimitaan tälläisissa tilanteissa, kun kohtaa koiran tai jäniksen. Yllättävässä tilantessa tutun hevosen kanssa kaikki on helpompaa. Nyt en tiedä, oliko hevonen tuttu tytölle entuudestaan.

– Maastoon mennään tunneilla isossa ryhmässä, sillä siinä hevoset rauhoittavat toisiaan. Hevonen on kuitenkin lauma eläin, lisää Wahlman.

Wahlman kertoo, että ratsastaja kohtaa usein yllättäviä asioita maastossa tai luonnossa.

– Olen itse ollut samanlaisen tilanteen edessä satoja kertoja, kun eteeni on tullut luonnossa esimerkiksi koira tai jänis. Kokemus on se paras opettaja.  Pyrin olemaan herkkänä ja valppaana, kun jotain yllättävää tapahtuu.

–Tärkeintä on olla rauhallinen ja tarkkailla hevosen ja koiran käytöstä. Se, miten yllättävässä tilanteesssa käyttäytyy tulee kokemuksen myötä – reaktiona selkäytimestä, pohtii Wahlman.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.