Mainos

Rasvan lisäys pullatakinaan

Olen nähnyt sellaisia pullataikinaohjeita, joissa sulatettu rasva sekoitetaan taikinanesteeseen ja sitten vasta lisätään jauhoja. Perinteisissä ohjeissa rasva lisätään viimeiseksi. Mitä eroa näillä menetelmillä on? T: HyperN

Hei!

Omien opiskeluaikojen luentojeni mukaan:

Sulatettua rasvaa tai öljyä ei mielellään sekoiteta alussa taikinanesteeseen, koska se haittaa hiivan toimintaa. Rasvan tulisi mieluiten lisätä pehmeänä taikinaan alustuksen loppuvaiheessa, jolloin se toimii voiteluaineena sitkosäikeiden välissä. Kova rasva (jääkaappi kylmä) taasen rikkoo sitkoa eli pullasta tulee rakenteeltaan lyhytsitkoista, ei siis niin kimmoisaa ja kuohkeaa.

Korvapuusti

Terveisin, Arja Savela

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.