Raskauden aikana lihovat naiset saavat suuria lapsia

Raskauden aikana kertyvät lisäkilot voivat johtaa tavanomaista suurikokoisemman vauvan syntymään, kertoo tutkimus.

Tutkimuksen mukaan raskauden aikana runsaasti lihovat äidit saavat suurikokoisia vauvoja, kertoo msnbc.msn.com. Tutkijan havainnoivat kaikkia Yhdysvaltojen Michiganissa ja New Jerseyssä tapahtuneita synnytyksiä vuosien 1989 ja 2003 välillä. Tutkimuksessa keskityttiin enemmän kuin yhden lapsen synnyttäneisiin naisiin, jotta geneettisen ylipainon periytyminen saatiin suljettua pois. Kaiken kaikkiaan tutkittavia naisia oli 513 000.

Tutkimuksen mukaan naiset, jotka lihovat yli 24 kiloa raskauden aikana, synnyttävät noin 150 grammaa painavampia lapsia kuin kymmenen kiloa lihoneet naiset.

– Ei ole koskaan liian aikaista alkaa ehkäistä sairaalloista ylipainoa. Äideille voi olla epämukavaa syödä vähemmän ja muuttaa elintapojaan, mutta yhdeksän kuukauden kuluttua he saavat mahtavan palkinnon, kommentoi professori Stephan Rossner, joka ei ollut mukana tutkimuksessa.

Yhdysvalloissa suositellaan, että normaalipainoisen naisen tulisi lihoa raskauden aikana 11-16 kiloa, ylipainoisten tai sairaalloisesta lihavuudesta kärsivien taas 5-11 kiloa.

MTV3/Helmi

Lähde: Msnbc.msn.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat