Mainos

Räsänen pahoittelee Putinille KRP:n virhettä

Sisäministeri Päivi Räsänen pahoittelee tiedotteessaan päivällä vellonutta kohua Vladimir Putinin nimen löytymisestä KRP:n mustalta listalta.

– Haluan lausua Venäjän presidentti Vladimir Putinille vilpittömän pahoitteluni virheellisen rekisterimerkinnän johdosta. Pidän välttämättömänä, että asia selvitetään perusteellisesti. Mikäli edellytykset täyttyvät, myös esitutkinta tulee suorittaa, toteaa sisäministeri Päivi Räsänen.

Räsänen sai tänään tiedon, että poliisin epäiltyjen tietojärjestelmään on tehty Venäjän presidentti Putinia koskeva virheellinen rekisterimerkintä. Hän käynnisti välittömästi toimenpiteet tilanteen selvittämiseksi. Poliisihallitus rekisterinpitäjänä totesi merkinnän virheelliseksi ja keskusrikospoliisi poisti sen välittömästi.

– Sisäministeriö suhtautuu erittäin vakavasti siihen, jos joku poliisin henkilöstöön kuuluva tekee aiheetta tällaisia merkintöjä epäiltyjen tietojärjestelmään. Tietojärjestelmään merkittävistä tiedoista säädetään laissa. Kaikkien, jotka ovat oikeutettuja tekemään tällaisia merkintöjä, pitäisi tuntea lain sisältö, painottaa Räsänen.

"KRP:n tietojen vuotaminen rikos"

Räsänen kommentoi uutista MTV3:n Uutisille myös heti tuoreeltaan ennen kuin Putinin nimi oli poistettu KRP:n listalta.

– On selvitettävä ovatko rekisterissä olevat nimet syötetty sinne lainmukaisesti. Selvitämme asian sisäisesti, Räsänen sanoi.

– Tietenkin poliisille voi virheitä sattua kuten kaikessa viranomaistoiminnassa.

Räsäsen mukaan tietojen mahdollinen vuotaja on syyllistynyt rikokseen.

– Muistutan, että salassa pidettävien tietojen vuotaminen on myös rikos. Jos siinä on perää, että tästä rekisteristä vuodetaan tietoja ulos, niin se on rikos.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.