Alkusyksyn tummina öinä nautitaan rapuja. Tärkeintä onnistuneissa rapujuhlissa on iloinen ilmapiiri. Rapuryypyt ja laulut nostavat tunnelmaa ja säestävät suupaloja.
Asettele ravut vadille niin, että sakset osoittavat kohti reunoja. Älä laita rapujen alle jääpaloja, ettei suola häviä ja maku laimene. Koristele lautanen tillinkukinnoilla.
Varaa tarjoiltavaa myös niille vieraille, jotka eivät syö rapuja. Tällaista tarjottavaaa voivat olla esimerkiksi sushit, vartaat tai pikkumuikut.
Perinteiden mukaan emäntä tai isäntä valitsee vadilta ensimmäisen ravun ja antaa sen pöytänaapurilleen. Samalla kerrotaan kuinka paljon rapuja on varattu ruokailijaa kohden. Maljoja nostetaan laulun siivittämänä tasaisin välein, mutta ensimmäinen malja kohotetaan aina isännälle tai emännälle.