Mainos

Rapuviineissä sitruunaa ja herukkaa

Alkusyksyn tummina öinä nautitaan rapuja. Tärkeintä onnistuneissa rapujuhlissa on iloinen ilmapiiri. Rapuryypyt ja laulut nostavat tunnelmaa ja säestävät suupaloja.

Asettele ravut vadille niin, että sakset osoittavat kohti reunoja. Älä laita rapujen alle jääpaloja, ettei suola häviä ja maku laimene. Koristele lautanen tillinkukinnoilla.

Varaa tarjoiltavaa myös niille vieraille, jotka eivät syö rapuja. Tällaista tarjottavaaa voivat olla esimerkiksi sushit, vartaat tai pikkumuikut.

Perinteiden mukaan emäntä tai isäntä valitsee vadilta ensimmäisen ravun ja antaa sen pöytänaapurilleen. Samalla kerrotaan kuinka paljon rapuja on varattu ruokailijaa kohden. Maljoja nostetaan laulun siivittämänä tasaisin välein, mutta ensimmäinen malja kohotetaan aina isännälle tai emännälle.

Muita pienten puheiden aiheita voivat olla vaikkapa ystävyys tai ihana ilta.

Aivan oman tunnelmansa ryyppyjen nostoon tuo se, jos ne nostetaan Marskin piripintaisella ryypyllä.

Rapuihin liittyy suolainen maku, joka vaatii hapokasta, pyöreää ja hedelmäistä viiniä. Rapuaterian juomaksi sopii mainiosti chileläinen Casillero del Diablon Sauvignon Blanc, joka on kuiva, raikkaan hapokas, ja johon lisävahvuutta tuo herukkainen ja nokkosmainen maku hennolla sitruunalla maustettuna. Sitrus ja herukka tuovat sopivaa virkistystä ravuille.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Alko: 9,99 €

Toinen hyvä vaihtoehto on Ranskan Alsacesta tuleva Gisselbrecht Riesling, joka on kuiva, pirteähappoinen ja mineraalinen viini, ja jossa on riittävän hento petrolisuus rapuaterialle.

Gisselbrecht Riesling

Alko: 11,60 €Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.