Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Rapuviineissä sitruunaa ja herukkaa

Julkaistu 29.08.2008 15:39(Päivitetty 02.09.2008 11:46)

Alkusyksyn tummina öinä nautitaan rapuja. Tärkeintä onnistuneissa rapujuhlissa on iloinen ilmapiiri. Rapuryypyt ja laulut nostavat tunnelmaa ja säestävät suupaloja.

Asettele ravut vadille niin, että sakset osoittavat kohti reunoja. Älä laita rapujen alle jääpaloja, ettei suola häviä ja maku laimene. Koristele lautanen tillinkukinnoilla.

Varaa tarjoiltavaa myös niille vieraille, jotka eivät syö rapuja. Tällaista tarjottavaaa voivat olla esimerkiksi sushit, vartaat tai pikkumuikut.

Perinteiden mukaan emäntä tai isäntä valitsee vadilta ensimmäisen ravun ja antaa sen pöytänaapurilleen. Samalla kerrotaan kuinka paljon rapuja on varattu ruokailijaa kohden. Maljoja nostetaan laulun siivittämänä tasaisin välein, mutta ensimmäinen malja kohotetaan aina isännälle tai emännälle.

Muita pienten puheiden aiheita voivat olla vaikkapa ystävyys tai ihana ilta.

Aivan oman tunnelmansa ryyppyjen nostoon tuo se, jos ne nostetaan Marskin piripintaisella ryypyllä.

Rapuihin liittyy suolainen maku, joka vaatii hapokasta, pyöreää ja hedelmäistä viiniä. Rapuaterian juomaksi sopii mainiosti chileläinen Casillero del Diablon Sauvignon Blanc, joka on kuiva, raikkaan hapokas, ja johon lisävahvuutta tuo herukkainen ja nokkosmainen maku hennolla sitruunalla maustettuna. Sitrus ja herukka tuovat sopivaa virkistystä ravuille.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Alko: 9,99 €

Toinen hyvä vaihtoehto on Ranskan Alsacesta tuleva Gisselbrecht Riesling, joka on kuiva, pirteähappoinen ja mineraalinen viini, ja jossa on riittävän hento petrolisuus rapuaterialle.

Gisselbrecht Riesling

Alko: 11,60 €















Lisää aiheesta:

Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista pandemioista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?