Mainos

Räpsyripsillä kundit ketoon

Värittömät, harvat ja lyhyet silmäripset? Luontoäidin jälkiä voi tuunata hetkessä kestoripsillä, jotka tuovat arkipäivänäkin kaivattua pilkettä silmäkulmaan. Juhlameikin kruunaavat irtoripset, joissa hile kimmeltää tai sulat räpsyvät.

Aina ei käy tasan: ripseni ovat tönkkösuorat, harvat ja värittömät. Kestovärillä saan ne sentään esille kasvoistani ja ripsipermiksellä kaivattua kaartakin, mutta vielä tarvitaan lisää pituutta ja tuuheutta. Haluan räpsäyttää kundit ketoon edes kerran elämässäni.

– Kestoripset on kätevä tapa saada ripsiin volyymiä. Omaan ripseen kiinnitettävät tupsut tuovat kaivattua pilkettä katseeseen ja ovat luonnollisen näköiset, esittelee diplomikosmetologi Tarja Vaittinen Helmet-hoitolasta Pälkäneeltä.

Tarja ehdottaa kolmea tai neljää ripsitupsua silmien ulkonurkkiin. Omaan ripseen sen koko pituudelta kestoliimalla kiinnitettävät tupsut voivat pysyä pari kolme viikkoa omien ripsieni kasvuvauhdin mukaan.

– Värittömiin ripsiin suosittelen ensin kestovärjäystä, sillä kestoripset ovat mustat. Ripsipermistä ei suositella otettavaksi samaan aikaan tai edes juuri ennen kestoripsien kiinnittämistä, tarkentaa Tarja.

– Kestoripsien annetaan sitten vain olla. Monesti kysytään, voiko kestoripsiä meikata, mutta ne ovat keinokuitukarvaa, eikä ripsiväri tartu muoviin hyvin. Kestoripset ovat myös valmiiksi kaarevia, joten periaatteessa niitä ei tarvitse taivuttaakaan, hän jatkaa.

Tarja kertoo, että ripsitupsuihin tottuu pian eikä niitä kohta enää itse muistakaan. Hän kehottaa minua välttämään silmieni hieromista, sitä eivät luomuripsetkään katkeamatta kestä. Liima kuluu aikanaan, sitä nopeuttavat rasva ja öljypitoiset silmämeikinpoistoaineet sekä sauna.

– Kestoripsillä saa huolitellun ilmeen myös ilman meikkiä, ja ne ovat vaivattomat esimerkiksi rantalomalla etelässä. Kestoripset voi laitattaa ex tempore Suomenkin suvessa, kiinnittämiseen menee vartista puoleen tuntia, hän vinkkaa.

Pituudella on väliä

Tarjaa naurattaa mielikuvani Iines Ankan pitkistä ripsistä, mutta lupaa minulle sellaisetkin juhlameikin kruunuksi. Tupsuripset voi kiinnittää vain yhtä juhlailtaa varten niin sanotulla maitoliimalla ja ne voi itse poistaa silmämeikinpoistoaineella.

– Maitoliima ei ole vedenkestävää, joten tupsut irtoavat esimerkiksi onnenkyynelistä, sateesta ja suihkusta puhumattakaan. Kestoliimalla kiinnitetyt ripset irrottaa kosmetologi, joka käyttää siihen erityistä poistoainetta, hän muistuttaa.

– Kestoliima on tietenkin vahvempaa, mutta kestoripsi on kontaktissa vain ripseen eikä ihoon. Herkkäsilmäisiä voi liimauksessa erittyvä höyry ärsyttää, se on sellainen pikaliimanhaju, kuvailee Tarja.

Yhdessä ripsitupsussa on kahdeksan ihan ohutta ja erimittaista karvaa. Pituudessa valinnanvaraa on S:stä L:ään, joka tosin vaatii jo muultakin meikiltä voimaa. Useimmat aloittavat varovasti, eivätkä halua, että lopputulos poikkeaa liiaksi lähtötilanteesta.

– Nälkä kasvaa syödessä. Seuraavilla kerroilla laitetaankin jo M-kokoa, naurahtaa Tarja.

Fantasiaa ripsirajaan

Tupsujen lisäksi volyymiä saa istuttamalla yksittäisiä ripsiä tai loihtimalla hetkessä nauhalla kauniimmat, pidemmät ja tuuheammat ripset. Nauhan voi kiinnittää itse ripsirajaan setin mukana tulevalla maitoliimalla, ja ripsinauha on helppo irrottaakin meikinpoiston yhteydessä. Nauhoja voi käyttää uudestaan ja uudestaan, kunhan niitä käsittelee ja säilyttää varoen.

– Ripsinauhoissa on valikoimaa perus- ja juhlakäyttöön. Alaripsiinkin on omat nauhansa, mutta mikään ei toki estä laittamasta niitä yläluomeen, kertoo Tarja.

– Ripsinauhat tai -tupsut voi istuttaa myös silloin, jos omat ripset ovat lähteneet jonkin sairauden, esimerkiksi pälvikaljun, aikana tai sen jälkeen. Edellytyksenä on, että omia ripsiä on jonkin verran jäljellä tai uusia jo kasvamassa.

Perusripset ovat varsin maltillisia, ja niitä voi vielä leikata ja harventaa tarpeen mukaan. Juhlaripsien suunnittelijat eivät sen sijaan ole suitsineet mielikuvitustaan: huimaavan pitkiä ja ristiin punottuja ripsiä, kimallusta, helmiä, tehostevärejä ja jopa pieniä sulkia.

– Fantasiaripset sopivat juhliin, teatteriin ja näytöksiin eli tilanteisiin, joissa silmien pitää todella korostua. Usko pois, nämä sulat näyttävät tosi hyviltä oikeassa yhteydessä, sanoo Tarja hymyillen.

Teksti: Pirjo-Margit Lehtinen

Kuvat: Pirjo-Margit Lehtinen, Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.