Mainos

Räppäri Iso H: Olen isänä aika tiukka

Räppäri Iso H on isyysloman aikana valmistellut kaikessa hiljaisuudessa uutta levyään.

Räppäri Iso H saapui torstaina Rio 2 -elokuvan lehdistönäytökseen. Räppäriä kuullaan animaatiossa Pedro-linnun äänenä. Aikoinaan Fintelligensistä Elastisen kanssa tunnetuksi tullut Iso H on ollut viime vuosina keikkatauolla. Hänen edellinen sooloalbuminsa julkaistiin vuonna 2007, mutta uutta soolomateriaalia on luvassa vielä tänä vuonna.

– Viime vuonna tein vain yhden keikan. Studiossa teimme sitten muiden räppärien materiaalia, Cheekkiä, Uniikkia ja Elastista. Nyt teemme Brädiä ja omaa levyä, Iso H kertoi.

Räppäri kertoo halunneensa pitää keikkatauon, kun perheeseen syntyi toinen lapsi. Iso H:lla on kaksi tytärtä, kolmevuotias ja yhdeksän kuukauden ikäinen. Vielä ensimmäisen lapsen syntymän aikoihin Iso H viiletti täysillä keikoilla.

– Kun sain ensimmäisen lapsen, niin silloin teimme Elastisen kanssa parhaimmillaan 130 keikkaa vuodessa. Siinä huomasi, että vaikka olisi ollut kotoa pois vain viikonlopun ajan, niin toukka oli jo ihan erilainen.

Tuon kokemuksen jälkeen Iso H päätti rauhoittaa elämää toisen lapsen syntymän lähestyttyä.

– Keikkarumbaa tuli tehtyä aika monta vuotta, se ajoi siihen päätökseen. Perhe kaiken edelle niin sanotusti. Halusin päästä nauttimaan lapsen ensimmäisistä hetkistä eri lailla.

Millainen isä Iso H on?

– Olen aika tiukka isä, tai niin olen ainakin kuullut. En tiedä arvaisiko sitä päältäpäin. Olen itse saanut aika vapaan kasvatuksen. Sillä on hyvät puolensa, mutta kun lapsilta itseltäkin kysytään mitä he tahtovat, niin he haluavat rajoja.

Ennen omaa isyyttään Iso H kertoo usein ihmetelleensä lasten käytöstä.

– Itse en ole koskaan käyttäytynyt omia vanhempiani kohtaan epäkunnioittavasti, niin olen aina hämmentynyt nähdessäni sellaisia tilanteita. Niinpä aion itse varmistaa, että lapset oppivat kunnioittamaan toisia ihmisiä.

– Tämä nyt saattaa kuulostaa vähän liian tiukkikselta, totta kai pitää olla myös hauskaa. Sellainen hyvä tasapaino. Rento, mutta tiukka, Iso H pehmentää.

Kasvatus on tuottanut jo tulosta, sillä Iso H kertoo kuulleen useilta tahoilta, että ainakin perheen kolmevuotias tytär on ollut erittäin kohtelias. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.