Räppäri Etta teki riipaisevan huomion uuden musiikkinsa julkaisun jälkeen: "Se on ollut mulle tosi hirveää kuulla"

Etta sai uuden kappaleensa julkaisun jälkeen seuraajiltaan sydäntäsärkeviä viestejä.

Muutama vuosi sitten räppäri Etta, oikealta nimeltään Emmalotta Kanth, nousi julkisuuteen poikkeuksellisella tavallaan, jolla hän yhdisteli sulavasti tiukkoja räppiriimejään sekä vahvaa lauluääntään. Hiljattain Etta julkaisi uuden kappaleensa Huomioo, joka syntyi jo viime syksynä.

Artisti kertoo olleensa tuohon aikaan tovin ajan hieman harmissaan siitä, että eräästä ihmisestä ei ollut kuulunut hetkeen mitään. Nainen otti suunnakseen Jyväskylään tuottajansa Kiron luo, ja yhtäkkiä ajatukset löysivätkin tiensä uuteen kappaleeseen. 

– Tykkään aina, että tuottajat kenen kanssa teen töitä, ovat vähän niinkuin mun päiväkirjoja. Tykkään avautua ja kertoa, mitä mulle kuuluu. 

– Siinä sitten höpistiin ja pidemmittä puheitta siinä syntyikin melkein heti se kertsi: "Anna mulle vähän huomioo". Siinä oli kiteytettynä se, mitä olin tuntenut. 

Artistin mukaan kappale on kuitenkin ennen kaikkea toiveikas, eikä missään nimessä masennuksessa rypemistä. Hän toivoo, että varsinkin näinä poikkeustilan aikoina ihmiset voisivat samaistua kappaleeseen sekä saada siitä piristystä. 

– Voi ehkä tanssijalkakin alkaa vipattaa sen tahtiin. 

Vaikka kappale on kerännyt osakseen runsaasti ylistystä, teki Etta sen julkaisun myötä kuitenkin myös erään sydäntäsärkevän havainnon seuraajiensa joukosta. Muusikko kertoo useiden viestittäneen hänelle samalla, surullisella asialla. 

– On tullut sellaisia viestijä, että joillakin ei ole ystäviä. Jotenkin tosi moni fani on tullut laittamaan (viestiä) tuon biisin myötä, että heille on tullut jotenkin semmoinen olo, että harmittaa, kun ei ole ystäviä. Niin se on ollut mulle jotenkin silleen tosi hirveää kuulla. 

Etta kertoo viestien iskeneen häneen syvälle sekä harmittelevansa suuresti niiden sisältöä. Varsinkin poikkeusaikana hän kertoo saaneensa korvaamatonta tukea omilta ystäviltään, jotka ovat onneksi vain puhelinsoiton päässä. 

– Se on tosi harmillista, että juuri mun biisin myötä joillekin se on saattanut tuoda pintaan sellaisia yksinäisyyden tunteita. Että joillakin ei oikeasti ole ystäviä tai ei ole ketään, kenelle jutella. Se on tosi harmillista. 

– Itsellä ystävät ovat niin tärkeitä ja näinäkin aikoina he ovat vaan puhelinsoiton päässä. 

Etta itse kertoo olevansa yllättynyt siitä, miten hyvällä fiiliksellä hän itse on jaksanut ja voinut poikkeustilanteessa. Huonoja päiviä ja huonoja hetkiä tulee, mutta Etta kertoo kuitenkin selvinneensä niistä paremmin, kuin olisi olettanut. Hän neuvoo muita etsimään tavan, johon purkaa tuntonsa ja johon kanavoida kaikenlaiset fiiliksensä. 

– Tämä on hyvää aikaa tutustua itseensä, niin pitäisi löytää se oma tapa, millä pääsee purkamaan tunteita. Pitää tiedostaa, että tunnelin päässä on kuitenkin valoa ja tämä menee varmasti vielä ohi. Ei voi mitään, elämät on nyt hetken holdissa. Mutta kyllä tämä tästä. Terveys kaiken edellä.

"Toi ei tullut leikkimään"

Etta nousi julkisuuteen muutama vuosi sitten ja on saanut paljon kiitosta monipuolisuudestaan. Muusikko on kunnostautunut sekä laulajana että räppärinä, sulavasti kumpaakin tyyliä yhdistellen. Tyylien yhdistäminen herättää joissakin kuulijoissa myös tunteita. 

– Olen huomannut, että olen ehkä sellainen artisti, joka jakaa mielipiteitä. Mun musa voi olla hyvin suorapuheista ja tykkään myös leikitellä musiikilla. Mulla saattaa olla jotain vähän provosoivaakin läppää, mikä selvästi sitten myös särähtää ihmisillä korvaan. Olen saanut myös kokea sen vihaajien puheen. 

Monet nuoret tytöt ovat myös lähestyneet Ettaa viesteillä kertoen hänen toimineen heille suurena inspiraation lähteenä. Useat ovat kertoneet alkaneensa Ettan esimerkin siivittäminä kirjoittamaan omia riimejään ylös ja räppäämään. 

– Sitten olen tehnyt jotain oikein. Semmoiset viestit tuntuu aina tosi hyvältä. 

Ettaa ei sekään haittaa, että jotkut eivät hänen tekemisistään välitä. Myös silloin on tehnyt hänen mielestään jotain oikein. 

– Onneksi se on hyvä muistaa, että menestyjillä on aina vihaajia. Olen nyt yrittänyt aina ajatella niin, että aina kun saan jonkun pahan viestin, niin olen ainakin aiheuttanut reaktion. En ole mikään kädenlämpöinen, ettei kiinnostaisi ihmisiä. 

Naispuolisten räppärien määrä on yhä suomiräpin parissa valitettavan vähäinen, vaikka viime vuosien aikana yhä useampi nainen on osoittanut omat, suvereenit taitonsa lajin suhteen. Etta kertoo, ettei koe kohdanneensa skenen parissa kuitenkaan juuri tytöttelyä, josta on luultavasti kiittäminen hänen omaa, periksiantamatonta asennettaan. 

– Ehkä jengi on huomannut sen, että okei, toi ei tullut leikkimään. Sanon aina, että naisena en tykkää korostaa mun räpissä sitä, että olen nainen, vaan keskityn siihen, että räppään paremmin kuin äijät. Tai että keskittyy siihen, että räppää oikeasti hyvin. Enkä tykkää lähteä korostamaan sitä mun sukupuolta. 

– Mutta kyllä tuntuu siltä, että äijät on enemmänkin kuunnelleet mun biisejä silleen posket punaisina, että oho, mitä täällä tapahtuu. Se on ollut kivaa huomata. 

Lue myös:

    Uusimmat