Mainos

Räppäävä Risto jää Elvin jalkoihin

Risto Räppääjä on palannut jälleen teatterilavalle. Peacockin uutuusmusikaalissa "Risto Räppääjä ja Elvin paluu" pääosassa ovat kuitenkin Riston tädit.  Herkullinen ja määrätietoinen Elvi-täti ja absurdi Rauha-täti. Niin lapsille kuin aikuisillekin riittää naurunaihetta.

Åke Blomqvistin tanssikuvioita on katsottu, nauraa Sinikka Nopola. 


Ei löydy kovin monta suomalaista lapsiperhettä, jossa Risto Räppääjä ei olisi vieraillut. Sinikka ja Tiina Nopolan kirjojen hahmoista on nähty jo neljä elokuvaa ja lukemattomia teatteriversioita. Risto Räppääjä -kirjoja on ilmestynyt vuodesta 1997 lähtien 16, ja neljä Risto Räppääjä -elokuvaa on kerännyt yli 1 150 000 katsojaa.


- Joka niemen notkossahan näitä esityksiä on ollut. Kiva joka kerta kuitenkin tulla katsomaan, mitä hauskaa on keksitty. Tässä kantaesityksessä olen käsikirjoittajana mukana, kertoo Sinikka Nopola MTV:n Uutisille Peacockin ensi-illassa.

Nopolat ovat kirjoittaneet puolisensataa kirjaa. Kirjoja on käännetty yli 20 kielelle.

Uusimmassa musikaalissa on lähes kaikki samat näyttelijät kuin vuonna 2002.

Ohjaus Milko Lehto, musiikki Iiro Rantala.

Risto Räppääjä ja Elvin paluu esityksiä 7.6. 2014 saakka Linnanmäen Peacockissa.

Sopii parhaiten yli 5-vuotialle ja ikinuorille  

Räppääjä-buumin aloitti 12 vuotta sitten musiikkiteatteri Kapsäkin esitys Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi. Sen jälkeen tuli mm. kolme Mari Rantasilan ohjaamaa elokuvaa sekä uusimpana Timo Koivusalon Liukas Lennart. Värikylläisiä ja suosittuja elokuvia, jotka olivat takuuvarmoja katsojamagneetteja. Tällä kertaa Kapsäkin ja Komediateatteri Arenan tuottama musikaali pohjautuu parin vuoden takaiseen lasten kirjaan Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli.

Elvi heiluttaa piiskaa

Juoni tarinassa on selkeä. Riston naapuri ja paras kaveri Nelli Nuudelipää muuttaa maalle. Se harmittaa Ristoa kovasti. Uimaankaan ei voi enää mennä omanikäisten kanssa. Rauha-täti taas uskoo, että syynä on rahapula ja Nellin TV-kokkivanhemmat ovat saaneet potkut. Heillä ei näytä olevan rahaa edes paksun Alpo-kissan kermaan. Monen mutkan jälkeen Elvi kouluttaa piiskan kanssa Alpoa sirkuksen tiikeriksi, Rauha-täti muuttuu piikittäväksi sairaanhoitajaksi ja Lennart tärisee pakastinarkussa etsiessään arvokasta Zeppelin-postimerkkiä.

Rauhaa esittävä Veera Railio ja Elvin esiliinaan pukeutuva Päivi Kantola kajauttavat sellaisia oopperaversioita, että kenellekkään ei jää epäselväksi onko ammattitaito hallussa. Alpo-kissa elehtii narttumaisen hienosti, maistelee häntäänsä - aina nälissään kun on.


Rantala rulettaa

Parhautta esityksessä on musiikki. Iiro Rantala osaa hommansa ja nostaa tunnelmaa hienosti varsinkin esityksen toisella puoliskolla. Hän on tehnyt yhteistyötä Nopoloiden kanssa jo vuodesta 2002, kun Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi sai ensi-iltansa. Myös kahteen ensimmäiseen elokuvaan Polkupyörävaras ja Viileä Venla Rantala sävelsi musiikin. Varsinkin Viileän Venlan cd on lapsiperheissä kulutettu puhki ja videopätkät youtubesta katsottu tuhanteen kertaan. Jos lapsia nauratti ja jännitti eniten eilisessä ensi-illassa Riston uni Moskovan sirkuksesta, jossa Ilpo-kissa on tykinkuulana, niin aikuisia hekotutti kasarityyliin tehty tanssikohtaus ja Elvin törkeän hienostunut flirttailu Lennartin kanssa.

- Åke Blomqvistin tanssikuvioita on katsottu, nauraa Sinikka Nopola.

Ja kasariliikkeet taakse vedetyillä tanssipotkuilla saivat ainakin toimittajan nauramaan. Ääneen. 4-vuotias lapsi ei niihin kiinnittänyt mitään huomiota.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.