Rapeat silakat

Julkaistu 10.04.2001 12:50(Päivitetty 09.02.2005 12:20)
  • 800 g silakkafileitä
  • 1 l vettä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl rakuunaa
  • valkopippurijauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • 1-2 kananmunaa
  • 1-2 dl hapankorppuja jauheena

Laita silakkafileet ostopakkauksesta suoraan marinointiliemeen (vesi, omenaviinietikka ja suola) ja jääkaappiin noin tunniksi. Poista fileistä nahka ja valuta niitä lävikössä.

Lado fileet laakeaan uunivuokaan mausteiden kanssa. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Lisää kalojen päälle kerma-munaseos ja juustoraaste. Ripottele pinnalle hapankorppujauhe. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle