Raparperipiirakka

Keväällä piirakka syntyy raparperista kätevästi pyöreään piirakkataikinaan, ja tällä kertaa täytteenä on Kauramuru tai kermaviili.

Kuori ja puhdista raparperi ja viipaloi hyvin ohueksi piirakkaa varten. Valitse kauraleseinen maistuva murutäyte tai pehmeä kermaviilityyppinen täyte.

Paista piirakka uunin alimmalla tasolla, jotta pohja kypsyy. Raparperikauden mentyä, tee sama vadelmilla, mustikoilla, kirsikoilla, luumuilla, omenilla, puolukoilla tai karpaloilla. Tee satokauden mentyä pakastemarjoilla, laita ne piirakkaan jäisinä.1 pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 24–28 cm

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Päälle:

n.½ l pieniä raparperipaloja

Täyte 1: Kauramurutäyte

1 dl Myllyn Paras Kauralesettä

3 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita

1 dl voi- tai margariinisulaa

1 dl fariinisokeria tai hunajaa

Täyte 2: Kermaviilitäyte

2 dl kermaviiliä, turkkilaista jogurttia, smetanaa tai ranskankermaa (kevytkin käy)

1 muna

1 dl juoksevaa hunajaa

1 tl vaniljasokeria

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki erittäin varovasti mikroaaltouunissa. Levitä piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet, jotka olet pilkkonut puhtaista, kuorituista raparperin varsista.

Valitse täyte 1 tai 2.

Sekoita täytteen ainekset ja levitä täyte tasaiseksi piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Tarjoile murupäällysteinen piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat