Vielä ehtii nauttia tuoreesta raparperista! Tämä maistuva piirakka on tehty kevyestä pullataikinasta. Pullataikinalevyjä voi ostaa kätevästi pakasteena. Voit tehdä piirakkaan reunat ja koristeristikon, kun säästät 2 levyä taikinaa koristelua varten.
Raparperipiirakka pullataikinasta
Uunipellillinen
- 1-2 pkt Pullataikinalevyjä (8-16 kpl)
- 5-6 raparperinvartta
- 2 dl maitorahkaa, ranskankermaa tai ruoanvalmistusjogurttia
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- n. 1 dl sokeria
- Voiteluun: munaa
Levitä 6-14 kpl pullataikinalevyjä vierekkäin pellille täyttäen pellin (levyjen määrä riippuu pellin koosta, sulaneita levyjä voi myös hieman venyttää painellen pellille sopivaksi). Nipistä sulaneet levyt reunoista yhteen isoksi uunipellille sopivaksi pohjaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa hieman myös pellin reunoille. Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40 asteisen uunin keskitasolla (45 min - 1 tunnin ajan). Jätä kaksi levyä kohoamaan leivinpaperille leivinliinan alle. Niistä voi ottaa piirakan päälle koristenauhoja.
