Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Raparperipiirakka pullataikinasta

Raparperipiirakka pullataikinasta
Raparperipiirakka pullataikinastaMyllyn Paras
Julkaistu 14.06.2007 08:53(Päivitetty 14.08.2007 08:26)

Vielä ehtii nauttia tuoreesta raparperista! Tämä maistuva piirakka on tehty kevyestä pullataikinasta. Pullataikinalevyjä voi ostaa kätevästi pakasteena. Voit tehdä piirakkaan reunat ja koristeristikon, kun säästät 2 levyä taikinaa koristelua varten.

Raparperipiirakka pullataikinasta

Uunipellillinen

  • 1-2 pkt Pullataikinalevyjä (8-16 kpl)
  • 5-6 raparperinvartta
  • 2 dl maitorahkaa, ranskankermaa tai ruoanvalmistusjogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. 1 dl sokeria
  • Voiteluun: munaa

Levitä 6-14 kpl pullataikinalevyjä vierekkäin pellille täyttäen pellin (levyjen määrä riippuu pellin koosta, sulaneita levyjä voi myös hieman venyttää painellen pellille sopivaksi). Nipistä sulaneet levyt reunoista yhteen isoksi uunipellille sopivaksi pohjaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa hieman myös pellin reunoille. Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40 asteisen uunin keskitasolla (45 min - 1 tunnin ajan). Jätä kaksi levyä kohoamaan leivinpaperille leivinliinan alle. Niistä voi ottaa piirakan päälle koristenauhoja.

Leikkaa raparperi ohuiksi paloiksi ja levitä hyvin kohonneelle pullapohjalle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos ohuena nauhana raparperipalojen päälle.

Ota erikseen kohoamaan jääneistä levyistä taikinapyörällä nauhoja, yhdestä levystä saa n. 6 pitkää pullanauhaa. Venytä nauhat piirakan päälle vinoittain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat kananmunalla. Paista 175-200 asteisen uunin keskitasolla 30-40 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstäHelena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastuiUutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsillaViikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:06
    Verkkokauppa

    Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"

  • 11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • 10:01
    Takaisinvedot

    Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstä

  • 06:39
    Väsymys

    Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui

  • 05:42
    Diabetes

    Uutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsilla