Raparperikääretorttu

Kesän paras kääretorttu täytetään raparperilla ja rahkalla. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä, ettei rahka sula. Voit tehdä kääretorttuviipaleista myös juhlavia leivoksia.

1 uunipellillinen eli 1 iso kääretorttu, noin 15 viipaletta

  • Kääretorttupohja:
  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnä-, Sämpylä-, Ruis- tai
  • Tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 3 dl (noin 200 g) soseeksi tai hilloksi keitettyjä rapaperin varsia
  • Rahkaseos:
  • 1 tlk kuohukermaa (2-2½ dl) kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
  • 1 tlk maitorahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 7–10 minuuttia, kunnes levy on kauniin keltainen.

Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sopiva maku sokereilla. Levitä torttulevylle ensin rapaperihillo ja sen päälle rahkaseos. Rullaa kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

VINKKI: Halutessasi leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Levitä tai pursota loput rahkaseoksesta leivosten päälle. Koristele leivokset .

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat