Raparperi-rommirusinapaistos

Nyt ovat raparperit hyviä ja reheviä ja niinpä satoa kannattaakin käyttää heti. Ohessa on ideaa helppoon paistokseen höystettynä rommirusinoilla. Rusinat voi jättää pois, mikäli ei niistä pidä ja laittaa tilalle vaikka n. 2 päärynää lohkoina.

Paistoksen kuorrutukseen saa parhaan rapean rakenteen isoilla kaurahiutaleilla, joskin resepti onnistuu kyllä tavallisillakin hiutaleilla. Paistos sopii jälkiruoaksi tai vaikkapa viikonloppuherkuksi.

Raparperi-rommirusinapaistos

Isohko uunivuoallinen, alla vinkki myös gluteenittomalle, laktoosittomalle ja maidottomalle vaihtoehdolle.

kuvassa vain ½ annosta

  • 2 dl rusinoita
  • ½ dl rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai likööriesanssia + vettä)
  • 5-8 dl raparperinvartta ohuina suikaleina
  • Päälle:
  • 150 g voita tai margariinia
  • n. 1½ dl fariinisokeria
  • 4 dl Isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja

Liota rusinoita rommissa tai liköörissä tms. 1-2 tuntia. Lohko kuoritut ja ohuiksi suikaleiksi suikaloidut raparperinvarret voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet rusinat liemineen sekaan.

Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos raparperirusinaseoksen päälle. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia.

Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Gluteeniton vinkki:

Saat gluteenittoman paistoksen, kun käytät paistokseen vehnäjauhojen tilalla tattarijauhoja, lisäksi voit tarvittaessa korvata kaurahiutaleet tattarihiutaleilla.

Laktoositon vinkki:

Saat laktoosittoman paistoksen, kun käytät rasvana laktoositonta margariinia. Muista, että mahdollisesti lisukkeena tarjoiltavan jäätelön / vaniljakastikkeen tulla olla myös tällöin laktoositonta.

Maidoton vinkki:

Saat maidottoman paistoksen, kun käytät rasvana maidotonta margariinia. Muista, että mahdollisesti lisukkeeksi tällöin esim. Tofu -jäätelöä tai kaura/soijapohjaista vaniljakastiketta.

Lue myös:

    Uusimmat