Raparperi-kauramuropiirakka

Nyt on raparperien aika aluillaan ja juuri nuorista ohuista raparperinvarsista on mukava tehdä piirakoita. Varret kuoritaan ja niistä tehdään piirakkaa varten mahdollisimman ohuita viipaleita.

Raparperien sekaan piirakan täytteeseen sopivat erilaiset kermavalmisteet, alla olevassa reseptissä on niistä esimerkkejä. Raparperin kirpeään makuun sopii erittäin hyvin rasvainen smetana, joskin paljon kevyemmän tortun saa esim. 5-7 %:n fraiche-valmisteilla.

Vaihtelun vuoksi voit lisätä piirakan täytteeseen mantelilastuja, joilla saat piirakkaan hienostuneemman maun.

Raparperi-kauramuropiirakka

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
  • Täyte:
  • n. ½ l raparperipaloja
  • 2 dl kermaviiliä, smetanaa tai Fraichea (esim. kevyt 5%)
  • 1 muna
  • ½-1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl mantelilastuja)
  • (Päälle: mantelilastuja)

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa.

Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Vinkki:

Vaihtelua piirakkaan saat käyttämällä siihen mantelilastuja.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat