Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Raparperi-kauramuropiirakka

Myllyn Paras
Myllyn ParasMyllyn Paras
Julkaistu 19.05.2005 12:54
(Päivitetty 08.12.2011 07:33)

Nyt on raparperien aika aluillaan ja juuri nuorista ohuista raparperinvarsista on mukava tehdä piirakoita. Varret kuoritaan ja niistä tehdään piirakkaa varten mahdollisimman ohuita viipaleita.

Raparperien sekaan piirakan täytteeseen sopivat erilaiset kermavalmisteet, alla olevassa reseptissä on niistä esimerkkejä. Raparperin kirpeään makuun sopii erittäin hyvin rasvainen smetana, joskin paljon kevyemmän tortun saa esim. 5-7 %:n fraiche-valmisteilla.

Vaihtelun vuoksi voit lisätä piirakan täytteeseen mantelilastuja, joilla saat piirakkaan hienostuneemman maun.

Raparperi-kauramuropiirakka

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
  • Täyte:
  • n. ½ l raparperipaloja
  • 2 dl kermaviiliä, smetanaa tai Fraichea (esim. kevyt 5%)
  • 1 muna
  • ½-1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl mantelilastuja)
  • (Päälle: mantelilastuja)

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa.

Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Vinkki:

Vaihtelua piirakkaan saat käyttämällä siihen mantelilastuja.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 06:31
    Nettiporno

    Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"