Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Raparperi-kauramuropiirakka

Myllyn Paras
Myllyn ParasMyllyn Paras
Julkaistu 19.05.2005 12:54(Päivitetty 08.12.2011 07:33)

Nyt on raparperien aika aluillaan ja juuri nuorista ohuista raparperinvarsista on mukava tehdä piirakoita. Varret kuoritaan ja niistä tehdään piirakkaa varten mahdollisimman ohuita viipaleita.

Raparperien sekaan piirakan täytteeseen sopivat erilaiset kermavalmisteet, alla olevassa reseptissä on niistä esimerkkejä. Raparperin kirpeään makuun sopii erittäin hyvin rasvainen smetana, joskin paljon kevyemmän tortun saa esim. 5-7 %:n fraiche-valmisteilla.

Vaihtelun vuoksi voit lisätä piirakan täytteeseen mantelilastuja, joilla saat piirakkaan hienostuneemman maun.

Raparperi-kauramuropiirakka

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
  • Täyte:
  • n. ½ l raparperipaloja
  • 2 dl kermaviiliä, smetanaa tai Fraichea (esim. kevyt 5%)
  • 1 muna
  • ½-1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl mantelilastuja)
  • (Päälle: mantelilastuja)

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa.

Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Vinkki:

Vaihtelua piirakkaan saat käyttämällä siihen mantelilastuja.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • 16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • 16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta