Mainos

Rantarakentaminen ja yhteiselo esillä Heinolan asuntomessuilla

Heinolan asuntomessujen erikoisuudet ovat rantarakentaminen kaupungissa sekä elämänkaariajattelu. Tällä tavoitellaan asumista, jossa vanhukset ja lapset tapaavat toisiaan.

Alueelle noussut elämänkaaritalo kokeilee uudenlaista kunnallista yhteistyötä. Samassa rakennuksessa toimivat päiväkoti, koulu, vanhusten palvelutiloja, kokoontumispaikkoja sekä monitoimihalli koko alueen asukkaille.

Juuri yleisölle avattu asuntomessualue sijaitsee Ruotsalaisen järven rannalla kahden kilometrin päässä Heinolan kaupungin keskustasta.

Näytteillä on 25 omakotitaloa, kaksi rivitaloa ja kaksi kytkettyä paritaloa. Omakotitaloista kahdeksan on omarantaisilla tonteilla. Osa rakennuksista on järveen rakennetulla tekoniemellä.

Alueen kaavasuunnittelussa on huomioitu rantarakentamisen uudistuminen. Se näkyy puistovyöhykkeiden ja rantatonttien vuorotteluna. Järveä kohti laskevat pihakadut on reunustettu puuaidoin.

Messualueella on kaksi näyttelyhallia sekä lähes 130 näytteilleasettajaa.

Messuportti on rakennettu vuosikymmenet Kymijoen uittopuomeina palvelleista harmaantuneista tukeista. Onhan messualueen rannalla aikoinaan säilytetty tukkilauttoja odottamassa uittoa.

Suomen Asuntomessujen ja Heinolan kaupungin tavoite on saada messuille 180 000 kävijää. Kyseessä on 35. rakennusalan kesäinen suurtapahtuma. Ensimmäiset asuntomessut järjestettiin vuonna 1970 Tuusulassa.

(MTV3-STT)

Asuntomessut Heinolassa 16.7.- 15.8.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.