Mainos

Kuvat: Ranskalainen autotie katoaa kahdesti päivässä – vaarallinen merireitti houkuttelee tuhansia turisteja vuosittain

Jos olet lähdössä retkelle Länsi-Ranskaan Atlantin rannalle, kannattaa suunnitella reitti huolellisesti. Alueella nimittäin sijaitsee tie, joka voi kadota taianomaisesti silmien edessä.

Länsi-Ranskassa Atlantin rannalla sijaitsee yksi maailman kiehtovimmista mutta myös vaarallisimmista teistä.

Nantesin lähellä sijaitsevalle Noirmoutier-saarelle johtava Passage du Gois tulvii kahdesti päivässä. 4,5-kilometrinen tie painuu 4 metrin syvyyteen aina vuoroveden vyöryessä sen yli. Tuulisella säällä aallot loiskuvat korkeina tien päällä.

Jos siis mieli ylittää tie, on oltava tarkkana. Liukas merilevä tekee tien entistäkin vaarallisemmaksi. Toisinaan alue peittyy paksuun sumuharsoon.

Jos jäät kiipeliin, kapua tolppaan

Tie on auki vain kaksi kertaa päivässä muutaman tunnin ajan. Viranomaiset varoittavat nousevedestä liikennemerkeillä tien molemmin puolin.

Muun muassa The Mirror-lehden mukaan aina toisinaan joku jää kuitenkin kiipeliin saaren ja mantereen välille, kun vuorovesi pääsee yllättämään. Tien varrelta löytyy onneksi portailla varustettuja tolppia, joiden päälle voi kiivetä odottamaan apua tai veden laskemista. Auto voi tosin olla siinä vaiheessa mennyttä kalua.

Dangerousroads.org-sivuston mukaan autoilijoita ohjeistetaan ajamaan liukkaalla tiellä normaalia hitaammin ja välttämään äkillisiä jarrutuksia. Tiheän sumun aikana autoilijoiden suositellaan käyttävän sumuvaloja. Jalkakäytälle pysäköinti on kielletty.

Rekat ja linja-autot voivat ajaa kapealla tiellä kerrallaan vain yhteen suuntaan.

Tie houkuttelee tuhansia turisteja

Brightside.me-sivusto kertoo, että tie merkittiin karttaan ensimmäisen kerran vuonna 1701. Säännöllinen liikenne tiellä aloitettiin 1800-luvun puolessä välissä.

Nykyään tie houkuttelee tuhansia vierailijoita vuosittain. Tietä on käytetty monesti myös Ranskan ympäriajon Tour de Francen reittinä. Ranskalaisille Passage du Gois on kansallinen monumentti. 

Passage du Gois on täysin ainutlaatuinen tie, mutta vaarallisia reittejä löytyy muualtakin maailmasta. Thisisinsider.com-sivustolla kerrotaan muun muassa Boliviassa sijaitsevasta ”Kuoleman tiestä”.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.