Ranska jakoi maat kolmeen ryhmään matkustusrajoitusten mukaan – rokotetut suomalaiset pääsevät pian maahan lomamatkalle ilman koronatestiä

Ranska julkisti perjantaina suunnitelmansa matkustusrajoituksista kesän lomakautta varten.

Ranska jakaa maailman maat kolmeen värikoodattuun kategoriaan, joiden mukaan määräytyy se, pääseekö näistä maista Ranskaan ja millä perusteella.

Parhaaseen eli vihreään ryhmään kuuluvat kaikki EU-maat sekä Australia, Uusi-Seelanti, Israel, Japani, Etelä-Korea, Libanon ja Singapore. Näiden maiden asukkaat pääsevät 9. kesäkuuta alkaen Ranskaan ilman painavaa syytä, kunhan heidät on rokotettu tai he esittävät negatiivisen koronavirustestin.

Koronatilanne on parantunut Euroopassa huomattavasti kesän korvalla, ja Ranskassa toivotaan kesän tuovan jonkin verran helpotusta pandemian ahdistamalle turismille, joka on maan taloudelle tärkeää.

Ranskan hallitus kertoi viime kuussa käyttävänsä 10 miljoonaa euroa kampanjaan, jonka tarkoitus on houkutella tänä kesänä eurooppalaisturisteja.

9. kesäkuuta alkaen Ranskan valtakunnallinen öinen ulkonaliikkumiskielto alkaa vasta iltayhdeltätoista ja ravintolat saavat taas ottaa asiakkaita sisätiloihin. Liikkumisrajoitukset on tarkoitus poistaa kokonaan 30. kesäkuuta.

Yhdysvallat ja Britannia jäivät oranssiin ryhmään

Keskimmäiseen eli oranssiin kategoriaan kuuluvat muun muassa Britannia, Yhdysvallat, Kanada sekä suurin osa Aasian ja Afrikan maista.

Näistä maista saa tulla Ranskaan ilman painavaa syytä, mutta rokotettujenkin matkailijoiden täytyy esittää negatiivinen koronatestitulos.

Rokottamattomille sallitaan tulo Ranskaan vain pakottavasta syystä.

Syynä rokotettujenkin yhdysvaltalaisten testivaatimukseen on liikenneministeri Jean-Baptiste Djebbarin mukaan se, että Yhdysvalloissa ei ole käytössä yhtenäistä digitaalista rokotustodistusta.

–  He ovat rokottaneet paljon ihmisiä, mutta he eivät ole digitoineet sitä. Rokotuksen saaneille annetaan usein vain paperinpala, Djebbari kommentoi Yhdysvaltain tilannetta.

Huonoimpaan eli punaiseen ryhmään kuuluu 16 maata, muun muassa Intia, Turkki, Etelä-Afrikka ja Brasilia. Näissä maissa on havaittu viime aikoina paljon koronavirustapauksia, ja erityisesti herkemmin tarttuvia virusmuunnoksia.

Ranskan hallitus haluaa rajoittaa matkustamisen näistä maista minimiin.

Punaisen ryhmän maista pääsee Ranskaan rokotuksesta riippumatta vain, jos esittää negatiivisen testituloksen, ja silti maahan saapuessa täytyy olla 7–10 päivää karanteenissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja