Koronatartuntojen ilmaantuvuusluvut tasaantuneet ympäri maata – Lappi hipoo uusissa tartunnoissa jo nollaa

2:00
Katso video: Helsingin koronatilanne yhä leviämisvaiheessa – tämä kriteeri estää putoamisen kiihtymisvaiheeseen

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku eli uusien tartuntojen määrä sataatuhatta asukasta kohden on tasaantunut ympäri maata. 

Ilmaantuvuuden keskiarvo kahden viime viikon ajalta on noin 35 uutta tartuntaa sataatuhatta suomalaista kohden, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartasta.

Matalin ilmaantuvuusluku on Lapin sairaanhoitopiirissä, missä on kahden viime viikon aikana todettu alle kaksi uutta tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Toiseksi matalimmat ilmaantuvuusluvut ovat Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä, joissa kummassakin lukema sataatuhatta asukasta kohden jää alle kuuden uuden tartunnan.

Maan korkein ilmaantuvuusluku, noin 92, on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä. Kannoilla seuraavat Keski-Pohjanmaan (lähes 83) ja Helsingin ja Uudenmaan (lähes 61) sairaanhoitopiirit.

125 uutta tartuntaa, tehohoidossa 10

Perjantaina koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi oli sairaalahoidossa 67 ihmistä, kertoi THL.

Tehohoidossa heistä oli kymmenen.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen oli perjantaihin mennessä saanut Suomessa yli 2,57 miljoonaa ihmistä eli runsaat 46 prosenttia väestöstä, kertoi THL. Rokotteen toisen annoksen oli saanut lähes 573  000 ihmistä eli runsaat 10 prosenttia väestöstä.

Perjantaina raportoitiin 125 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu hieman alle 2  000 tartuntaa, mikä on yli 900 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on pandemian alusta lähtien raportoitu Suomessa runsaat 93  000. Virukseen liittyviä kuolemantapauksia oli keskiviikkoon mennessä raportoitu 959.

THL päivittää koronaan liittyvien kuolemantapausten määrän kerran viikossa keskiviikkoisin. Tiedot sairaalahoidossa olevista koronapotilaista päivitetään kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Ennen kesäkuuta kuolemantapausten ja sairaalahoidossa olevien tilannepäivitys annettiin päivittäin.

Tästä pääset lukemaan MTV Uutisten seurantaa koronaviruksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja