Toyotan uusi tähti huippuiskussa testipätkällä - Kalle Rovanperältä hieno veto

Rallin MM-sarjaa johtava Elfyn Evans täräytti pohja-ajan Meksikon MM-rallin testierikoiskokeella torstaipäivänä paikallista aikaa.

Toyotalle täksi kaudeksi siirtynyt Evans latasi ykkösajan viimeisellä vedollaan ja löi toiseksi sijoittuneen Thierry Neuvillen 0,6 sekunnin erolla. Hyundai-kuljettaja Neuville on Evansin kanssa tasapisteissä MM-taulukon kärkipaikalla.

Evans on esittänyt vakuuttavia otteita Toyota Yaris WRC -auton ratissa. Kauden avauskilpailussa Monte Carlossa hän sijoittui kolmanneksi ja Ruotsissa walesilainen otti voiton.

– Sain hyvän tuntuman autoon jo testeissä ennen kautta. Ainahan sitä toivoo, että asiat lähtevät hyvin käyntiin uudella autolla, mutta sitä ei voi tietää ennakkoon. Pääsin nopeasti sinuiksi auton kanssa ja toivottavasti pystyn jatkamaan hyvää vauhtia myös soralla, Evans kertoi.

Evansilla on edessään kova urakka Meksikossa, sillä hän joutuu ajamaan ensimmäiset ajolinjat soraerikoiskokeille perjantaina.

– Siitä tulee vaikeaa. Missään sorakilpailussa ei ole helppoa olla ensimmäisenä autona, mutta tämä ralli on kenties kaikista pahin. Meidän pitää yrittää parhaamme, Evans sanoi.

Toyota-kuljettajista Sebastien Ogier oli kolmanneksi nopein testierikoiskokeella jäätyään 0,7 sekunnin päähän Evansista. Myös Toyotan kolmas kuljettaja Kalle Rovanperä oli loistavassa iskussa, sillä hän jakoi neljännen sijan hallitsevan maailmanmestarin Ott Tänakin kanssa. Eroa kärkeen kertyi 1,2 sekuntia.

M-Sport Fordin suomalaiskuljettajat eivät yltäneet nopeimpien joukkoon testipätkällä. Teemu Suninen sijoittui seitsemänneksi ja Esapekka Lappi kahdeksanneksi.

Meksikon MM-ralli käynnistyy varhain perjantaiaamuna kahdella lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Meksikon MM-rallin testierikoiskokeen tulokset:

1. Elfyn Evans Toyota 3.41,8
2. Thierry Neuville Hyundai 3.42,4
3. Sebastien Ogier Toyota 3.42,5
4. Ott Tänak Hyundai 3.43,0
4. Kalle Rovanperä Toyota 3.43,0
6. Dani Sordo Hyundai 3.44,4
7. Teemu Suninen Ford 3.45,2
8. Esapekka Lappi Ford 3.46,0
9. Gus Greensmith Ford 3.46,6
10. Oliver Solberg VW 3.55,5

Lue myös:

    Uusimmat