Rallikansa on puhunut! Carlos Sainz valittiin kaikkien aikojen parhaaksi – Sébastien Loebin yhdeksän mestaruutta eivät riittäneet

Rallin MM-sarjan verkkosivuilla on äänestetty viime viikkoina historian parasta rallikuljettajaa, ja pudotuspelihengessä käyty taisto on saatu nyt päätökseen.

Historian parhaaksi kuljettajaksi valittiin jopa hieman yllättäen kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz, joka löi finaalissa yhdeksänkertaisen mestarin Sébastien Loebin.

Finaalissa annettiin reilut 80 000 ääntä ympäri maailman, ja Sainz keräsi niistä noin 57 prosenttia. Kaikkiaan kuukauden mittaisessa projektissa annettiin reilut 300 000 ääntä.

– En voisi olla iloisempi ja ylpeämpi tästä tunnustuksesta. Kiitos äänestäjilleni siitä, että saatoin viedä tämän kunnian Loebin edestä, Sainz toteaa MM-sarjan verkkosivuilla.

– Minun tuskin tarvitsee kertoa teille, miten paljon arvostan Sébastienia ja miten paljon hän ansaitsisi olla kaikkein suurin – toki niin on kaikkien maailmanmestareiden kohdalla. Mutta jonkun täytyy voittaa, ja nyt se olin minä.

Sainz voitti maailmanmestaruutensa vuosina 1990 ja 1992 Toyotalla. Mestaruuksien lisäksi hän sijoittui neljä kertaa MM-hopealle ja viidesti MM-pronssille.

Kuten esimerkiksi vuodelta 1998 muistetaan, mestaruuksia voisi pienellä tuurilla olla hieman enemmänkin. Tuolloin Sainzin auto hyytyi muutama sata metriä ennen kauden viimeisen erikoiskokeen maalia, ja Tommi Mäkinen vei kuin veikin kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruutensa.

– Annoin kaikkeni rallille. Se on ollut elämäni ja unelmani. Tänä päivänä ralliyhteisö antaa minulle syytä leveään hymyyn, Sainz sanoo.

Äänestyksessä ol mukana kaikki 18 virallista maailmanmestaria sekä kaksi eniten MM-ralleja voittanutta ei-maailmanmestaria: vuoden 1978 FIA Cupin voittaja Markku Alén (19 rallivoittoa) ja urallaan 18 MM-rallia voittanut Jari-Matti Latvala.

Sainz voitti Loebin lisäksi Hannu Mikkolan, Mäkisen ja Sébastien Ogierin. Loebin jalkoihin jäivät matkan varrella Richard Burns, Walter Röhrl ja Juha Kankkunen.

Lue myös:

    Uusimmat