Jari-Matti Latvala otti kantaa rallipiireissä puhuttaneeseen aiheeseen: valitsi kaikkien aikojen parhaan – "Miten suomalainen voi sanoa noin?"

Rallin MM-sarjan verkkosivuilla on haettu viime aikoina historian parasta rallikuskia. Äänestyksen finaalissa ovat Sébastien Loeb ja Carlos Sainz.

Loeb jyräsi finaaliin lyömällä Richard Burnsin, Walter Röhrlin ja Juha Kankkusen. Sainzin jalkoihin jäivät Hannu Mikkola, Tommi Mäkinen ja Sébastien Ogier.

Lajipiireissä keskustelua herättäneen äänestyksen innoittamana rallisivusto DirtFish kysyi Jari-Matti Latvalalta, MM-rallistarttien määrällä mitattuna historian kokeneimmalta kuljettajalta, kuka on hänen valintansa kaikkien aikojen parhaaksi.

Latvala itse karsiutui WRC.comin äänestyksessä esikarsintakierroksella Petter Solbergia vastaan. Hän nostaa suurimmaksi sankarikseen, "historian rohkeimmaksi kuljettajaksi", edesmenneen Henri Toivosen, mutta parasta kuljettajaa haettaessa Latvala ei epäröi hetkeäkään.

Vastaus on Loeb.

– Tiedän, mitä ajattelet: "Miten suomalainen voi sanoa noin?" Mutta jos haluatte parhaan, se on Sébastien Loeb. Hän voitti yhdeksän maailmanmestaruutta, kaikki saman autonvalmistajan kanssa, mutta tapa, jolla hän teki sen, oli vahva. Hän oli aina mukana taistelussa eikä tehnyt virheitä. Jos jotain tapahtui, hän pystyi aina nousemaan takaisin.

– Samaan aikaan hän on myös todella hyvä tyyppi: aina niin nöyrä ja todella rehellinen. Pidän Sébistä, ja mielestäni hän on kaikkien aikojen suurin.

Lue myös:

    Uusimmat