Rakkaus on itsekäs ja ahnehtiva – näin rakennat onnellisen suhteen

Miten rakentaa onnellinen parisuhde? Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen kertoo avaimet onneen.

Onnellinen parisuhde lähtee parisuhdetaidoista. Vaikka taitoja ei takataskusta löytyisikään, voi niitä harjoitella tietoisesti.

Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen kehottaa käyttämään suhteessa joustoa ja itsepuolustusta sopivasti.

– Rakkaus on hyvin itsekäs ja ahnehtiva ominaisuus. Me voimme ahnehtia toinen toisiamme liikaa, jos emme vaadi kunnioitusta omille rajoillemme. Siinä tarvitaan rohkeutta. Rakkaus onkin rohkeiden laji, toteaa Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen.

Rohkeutta ja itsepuolustusta voi opetella tietoisesti.

– Sinkkuuden kanssa käsi kädessä kulkee tavaton arkuus olla toisen lähellä ja heittäytyä ihmissuhteisiin. Itsensä ja oman itsetunnon vahvistaminen lisäävät rohkeutta.

Itsensä toteuttaminen on tärkeä avain onnelliseen minäkuvaan. Turha jossittelu ja asioiden siirtäminen kannattaa unohtaa. Rakkauteen kuuluvat myös henkinen ja ammatillinen itsetunto, oma suhtautuminen läheisyyteen, hyvä talouden- ja riippuvuuksienhallinta, sekä seksuaalisesti hyvä itsetunto.

– Tätä kautta me saamme niin hyvän itsetunnon, että me voimme vahvistua olemaan toisen rinnalla ilman, että rakkaus imaisee sisäänsä.

– Parisuhteessa täytyy oppia keskustelemaan, sopimaan, hyväksymään erilaisuutta, sekä nauttimaan hyvistä hetkistä, pitämään niitä merkittävinä. Jokaisella on vaikeuksia, mutta kun osaa pitää hyviä hetkiä merkittävinä, ne tulevat päällimmäisiksi.

Lue myös:

AVA

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja