"Rakentelee pommeja matkailuautossaan": Pommimiehestä vinkkejä jo yli vuosi sitten, poliisi ei reagoinut – Nashvillen räjähdyksen hätäkeskusnauhoja julki

Nashvillen pommituksen hätäkeskusnauhoja julki – tekijästä vinkki jo kuukausia sitten 2:26
Kuuntele videolta Nashvillen räjähdyksen hätäkeskusnauhat.

Viranomaiset saivat jo kuukausia sitten vinkin Nashvillen pommimiehestä, kertoo uutiskanava CNN. 

Voimakas räjähdys tapahtui joulupäivän aamuna Nashvillen keskustaa Tennesseen osavaltiossa Yhdysvalloissa. Räjähdys vaurioitti kaupungin keskustaa laajalta alueelta. Kyseessä oli Itsemurhaisku. Kukaan sivullinen ei kuollut räjähdyksessä, mutta kolme ihmistä toimitettiin sairaalahoitoon.

Pommi oli sijoitettu matkailuautoon. Viranomaiset epäilevät, että ajoneuvon omistajaAnthony Warner oli pommi-iskun tekijä. 63-vuotias Warner kuoli iskun yhteydessä.

Itsemurhaiskun jälkeen on tullut julki, että virankomaiset olivat saaneet vinkkiä Warnerin uhkaavasta käytöksestä jo syksyllä 2019. Poliisiraporttien mukaan tuolloin oli tullut esille, että Warner rakentelee pommeja matkailuautossaan.

Viranomaiset eivät kuitenkaan suhtautuneet pommiuhkaan riittävällä vakavuudella, sillä Warnerin rikosrekisteri oli puhdas lukuunottamatta 1970-luvulla tapahtunutta huumausaineen hallussapitoa.

– Näyttöä ei ollut tarpeeksi kotietsintään. Meillä oli tietoa, että henkilö oli kykeneväinen pommin valmistamiseen. Meillä ei ollut tietoa, että pommeja oli todella valmistettu, Nashvillen poliisijohtaja John Drake kommentoi tapausta.

– Meidän täytyy ottaa opiksemme tästä tragediasta. Velvollisuutemme on tarkastella sitä, mitä olisimme voineet tehdä paremmin, totesi Nashvillen pormestari John Cooper keskiviikkona.



Lue myös:

    Uusimmat