Rajayhteisö on vihdoin määritelty selkeästi – näistä kunnista saa nyt vapaasti matkustaa Ruotsiin ja Norjaan

1:45
Lyhyt oli ilo naapurimaahan matkustamisesta: Näin liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka iloitsi rajojen avaamisesta vain kaksi viikkoa sitten – ja nyt rajat sulkeutuvat jälleen

Ruotsin ja Norjan rajoilla asuvat voivat hengähtää helpotuksesta, kun sekavuutta aiheuttanut rajayhteisö on nyt määritelty kunnittain.

Keskiyöstä lähtien sisärajavalvonta on jälleen otettu käyttöön Ruotsin, Norjan sekä Viron rajoilla. Valtioneuvoston päätöksessä on määritelty, että rajayhteisöjä ovat molemmin puolin rajaan rajoittuvat kunnat. 

Rajayhteisöjä ovat Ruotsissa Haaparannan, Ylitornion, Pajalan ja Kiirunan kunnat, Norjassa Omasvuonon, Kaivuvuonon, Raisin, Koutokeinon, Kaarasjoen, Tenon, Uuniemen ja Etelä-Varangin kunnat, ja Suomessa Tornion, Ylitornion, Pellon, Kolarin, Muonion, Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnat.

Rajan ylittäviltä henkilöiltä vaaditaan normaalit matkustusasiakirjat ja heidän pitää pystyä todistamaan henkilöllisyytensä. Lähtökohtaisesti matkustajan pitää pystyä osoittamaan, että hän kuuluu rajayhteisöön asuinpaikkansa perusteella. Tarvittaessa rajavartijat voivat esittää matkustajalle tarkentavia kysymyksiä varmistuakseen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja