Räjähtävästi uudessa seurassaan aloittanut Joel Pohjanpalo ei halua olla enää superjokeri – kuittaili "väärää paitaa" kantaneelle lenkkeilijälle kadulla

Joel Pohjanpalo pelaa tänään ensimmäisessä Hampurin paikalliskamppailussaan, kun hänen uusi seuransa HSV kohtaa kulttiseura St. Paulin.

Suomen maajoukkueen luottohyökkääjällä Joel Pohjanpalolla on ollut kova halu näyttää, mistä hänet on tehty. Suurseura Bayer Leverkusenissa vähälle peliajalle jäänyt 25-vuotias helsinkiläinen on aloittanut räjähtävästi lainaseurassaan Hamburger Sport-Vereinissa.

Nousua Bundesliigaan tavoittelevassa HSV:ssä toistaiseksi vain vaihtopelaajana kentälle päässyt Pohjanpalo on osunut kahdesti yhteensä 53 minuutissa. Tehot ovat vastuuseen nähden olleet loistavat.

– Se on aina ollut niin, että olen vaihdosta tullessani heti oikeassa lämpötilassa. Heti, kun menen kentälle, minulla on vain yksi tavoite: iskeä maali. Toki modernissa jalkapallossa hyökkääjän pitää tehdä paljon muutakin, mutta lopulta maalin tekeminen on tärkein ja vaikein asia. Maalit ratkaisevat ottelun, Pohjanpalo sanoo HSV:n verkkosivujen tuoreessa haastattelussa.

Kuten nyt HSV:ssä, myös Leverkusenissa Pohjanpalon tehokkuus oli peliaikaan nähden moitteetonta. 292 minuutin peliajalla Bundesliigassa syntyi yhteensä seitsemän maalia.

Pohjanpalon mainetta Saksassa kuvaa ilmaisu superjokeri, jolla viitataan hänen onnistumisiin vaihtomiehenä. Tuon kuvailun hän kuitenkin haluaisi karistaa itseltään.

– Kyllä se joskus ärsyttää, Pohjanpalo myöntää.

– Tietenkin haluaisin olla suoraan avauksessa, mutta on totta, että otteluiden lopulla tehdään muutenkin paljon maaleja. Siinä vaiheessa kentälle tuoreena pääsemisellä on omat etunsa.

"Hampuri on kotini"

Pohjanpalo on pelannut HSV:ssa toistaiseksi yhteensä neljässä ottelussa, joista mieleenpainuvin on toistaiseksi ollut hänen debyyttinsä. Maali Bochumin verkkoon syntyi vain 155 sekunnin vaihdosta kentälle tulon jälkeen.

– Se oli mahtava ja intensiivinen ottelu. Rakastan pelata, kun sataa. Se on minulle jalkapalloa puhtaimmillaan. Siksi minulla ei ollut minkäänlaista vaikeutta heittäytyä peliin mukaan. Oli tietenkin hienoa päästä auttamaan ja tekemään maalin, ja saimme juhlia voittoa fanien kanssa, Pohjanpalo maiskuttelee.

Pohjanpalo kertoo kotiutuneensa Hampuriin myös kentän ulkopuolella.

– Sain asunnon nopeasti, eikä minulla ollut mitään ongelmia tottua siihen. Onhan se tietenkin erikoinen tilanne, että olen täällä vain kolme kuukautta, mutta toistaiseksi Hampuri on kotini.

18-vuotiaana HJK:sta Leverkuseniin siirtynyt Pohjanpalo on vuosien varrella oppinut puhumaan sujuvaa saksaa, mikä helpottaa sopeutumista.

– Minulla on saksalainen tyttöystäväkin. Puhun hänen kanssaan useimmiten englantia, mutta hänen ystäviensä ja perheen kanssa puhumme aina saksaa, joten kieli ei ole minulle mikään ongelma, Pohjanpalo kertoo.

Ruuhkaa tammikuun siirtoikkunassa

Pohjanpalon lainasiirrolle oman motivaationsa antoi alkukesässä odottavat jalkapallon EM-kisat. Turnaukseen valittavan pelaajan on oltava iskussa keväällä.

– Olen yksi maajoukkueen runkopelaajista, Pohjanpalo taustoittaa asemaansa.

– Siitä huolimatta kaikkien pitää osoittaa maajoukkueen päävalmentajalle, että he ovat kunnossa ja vireessä. En ole koskaan nähnyt niin monen suomalaispelaajan siirtyvän talven siirtoikkunassa. Kaikki haluavat siirtyä seuraan, jossa he saavat mahdollisuuden pelata.

Suomen tavoite EM-kisoissa on Pohjanpalon mukaan selvä: päästä jatkoon alkulohkosta.

Äärimmäisen tärkeä paikallisottelu

Lauantaina Hampuri pysähtyy, kun Pohjanpalon HSV isännöi paikallista kulttiseuraa St. Paulia.

– Se on äärimmäisen tärkeä peli myös meille pelaajille. Hävisimme edellisen kohtaamisen St. Paulissa 0–2, joten haluamme voittaa, se on selvä. Haluamme sitä fanien vuoksi, me haluamme sitä pisteiden vuoksi, Pohjanpalo kertoo Hamburger Morgenpostille.

Pohjanpalo on huomannut ottelun tärkeyden kaupungissa sen lähestyessä.

– Molemmilla joukkueilla on paljon paineita. Se tulee ulkopuolelta. Mitä lähempänä olemme, sitä suuremmaksi ottelu kasvaa. Sen voi huomata faneista, jotka saapuvat katsomaan harjoituksiamme, Pohjanpalo kuvailee.

– Kadulla en ole vielä huomannut sellaista. Vain yksi juttu: tiistaina näin lenkkeilijän St. Pauli -paita päällään. Sanoin hänelle, että hän on väärällä puolella, Pohjanpalo nauraa.

Pohjanpalon mukaan HSV:n ja St. Paulin kohtaaminen on yksi Euroopan suurimmista paikallisotteluista.

– Se ei ole minulle mikään ongelma. Minä rakastan tällaista painetta. Pelaan yleensä silloin paremmin. Myös tunnelma stadionilla on varmasti erityinen lauantaina, hyökkääjä ennakoi.

Joel Pohjanpalon HSV isännöi St. Paulia 2. Bundesliigan ottelussa tänään lauantaina kello 14 alkaen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja