Räjähdys ja savupatsas ihmetyttivät helsinkiläisiä – silminnäkijä kuvailee paineaaltoa MTV Uutisille

Keskiviikkoiltana Meilahden suunnalla kuulunut räjähdys ja korkeuksiin noussut savupatsas ihmetyttivät helsinkiläisiä. Päivystävä palomestari kertoi MTV Uutisille, että kyse on autopalosta.

– Paciuksenkaarella on autopalo henkilöautossa. Siellä luultavasti räjähtelee palon aikana erilaisia kaasumäntiä, pelastuslaitokselta kerrotaan MTV Uutisille.

Sammutustehtävissä on yksi pelastusyksikkö.

Myös viereisestä kiinteistöstä oli lähtenyt palohälytys, jonka pelastuslaitos arvioi johtuvan autopalosta lähteneistä savuista.

Helsingin poliisi kommentoi tapausta Twitterissä

Silminnäkijä: "Paineaalto irrotti kädet parvekkeen kaiteesta"

Kari Castrén katseli illalla televisiosta James Bondia, kun hän sai naisystävältään puhelimeensa valokuvan läheisen, Paciuksenkaari 15:ssä sijaitsevan ravintolan terassilta. Kello oli tuolloin 21.31.

– Kuvassa näkyi meidän talo ja isot savupilvet. Menin heti parvekkeelle. Sillä hetkellä, kun katsoin parvekkeelta ulos, kuului ja tuntui hyvin voimakas räjähdys. Siitä tuli isot ja korkeat lieskat ja sen verran iso paineaalto, että käteni irtosi parvekkeen kaiteesta, josta pidin kiinni, Castrén kertoo MTV Uutisille.

Castrén arvioi, että matkaa heiltä räjähdyspaikalle on korkeintaan sata metriä. 

– Laitoin välittömästi ikkunat ja ovet kiinni ja lähdin tyttäreni kanssa paikallisen ravintolan terassille. Se tuntui turvallisemmalta, Castrén sanoo.

– Koko Paciuksenkaari kivijalasta kattoikkunoihin kurkisteli ja ihmetteli, mistä on kysymys.

Pelastuslaitos oli ilmeisesti hälytetty paikalle runsaan savun takia jo ennen räjähdystä. Castrén kertoo yhden sammutusyksikön saapuneen paikalle melkein heti pamahduksen jälkeen.

Iltakymmenen jälkeen Castrén oli parinsadan metrin päässä tapahtumapaikasta. Paikalla näkyi vielä hieman savua ja hälytysajoneuvon vilkkuvia valoja, mutta tilanne vaikutti olevan "selvästi ohi". 

Yhden silminnäkijähavainnon mukaan viereisen talon ikkunoita oli säpäleinä.

Castrén myöntää miettineensä tapahtuman ajankohtaa eli sitä, että se osui juuri samaan iltaan kuin Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin saapuminen Suomeen.

– Todellakin mietityttää. Tässä lähellä ovat sekä presidentin että pääministerin asunnot, valtakuntamme ykkössairaala, Valtion vierastalo ja energiahuollon voimalinjat – puhumattakaan Mannerheimintien ja Paciuksenkadun liikenneväylistä. Onhan tämä ihan tavatonta, Castrén pohtii.

 

Lue myös:

    Uusimmat