Räjähdys ja loukkaantuminen: Malmin lentokentällä tapahtui älytön ketjureaktio, johon liittyivät auto, kännykkä, kuumailmapallokerho ja kaasusäiliö

Malmin lentokentällä sattuu ja tapahtuu, vaikka lentokentän toiminta onkin määrätty lopetettavaksi. Viime perjantaina mitä eriskummallisin ketjureaktio johti räjähdykseen ja yhden ihmisen loukkaantumiseen.

Helsingin poliisi tiedotti torstaina saaneensa tapauksen palonsyyntutkinnan valmiiksi. Hätäkeskuksen 16. huhtikuuta saaman ilmoituksen mukaan kolmen kuution kokoinen nestekaasusäiliö oli syttynyt tuleen ja yksi lähellä seisonut henkilö oli loukkaantunut. Hänet toimitettiin sairaalaan saamaan hoitoa lieviin palovammoihin.

Mutta ei nestekaasu tuosta vain itsestään räjähtele. Syyllinen, tosin tahaton sellainen, istui autossaan 10 metrin päässä kaasusäiliöstä. Hän käynnisti autonsa lämmittimen matkapuhelimellaan, lämmitin räjäytti ilmassa olleen kaasun ja sitten pamahti. Myös auto sai vaurioita, kuljettaja selvisi säikähdyksellä.

Mutta miten propaania sisältävästä säiliöstä oli päässyt räjähdysherkkää kaasua karkuun? Tämänkin taustalla oli Malmin lentokentän toiminnan lakkauttaminen.

Lentokentällä toimineen kuumailmapallokerhon jäsenet olivat siirtämässä säiliötä pois lentokentän huoltoalueelta kaupungin kehotuksesta. Säiliö oli tyhjennetty aikaisemmin, ja sen pohjaventtiili oli avattu säiliön tuulettumista varten, poliisi kertoo.

– Kaasua oli jäänyt säiliöön jonkin verran tyhjentämisestä huolimatta, ja se  kerääntyi alueelle maaston ja säätilan vuoksi. Kaasu syttyi tuleen. Normaalisti se haihtuisi ilmaan, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala.

Tapahtumassa ei epäillä ketään rikoksesta. Kaasun palaminen ei aiheuttanut vaurioita kiinteistöille. 

Katso video: Aivan tällaista jälkeä Malmilla ei kuitenkaan syntynyt kuin Vantaalla maaliskuussa:

1:53

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja