Raivoisa hurrikaani Michael aiheutti valtavaa tuhoa, ainakin yksi kuollut: "Pahin myrsky, jonka Florida on koskaan nähnyt "

Yhdysvalloissa hurrikaani Michael on aiheuttanut valtavaa tuhoa pitkin Floridan rannikkoa. Sitä on luonnehdittu raivokkaimmaksi myrskyksi.

Se on hajottanut taloja, nostattanut tulvia ja kaatanut puita ja sähkölinjoja Meksikonlahden puoleisella rannikolla. Viranomaiset ovat kertoneet yhden ihmisen kuolleen Tallahasseen kaupungin länsipuolella.

Esimerkiksi Mexico Beachilta välitetyssä kuvamateriaalissa näkyy, kuinka vesi tulvii taloihin ja tuuli on repinyt osaa rakennuksista perustuksia myöten. Tiet ovat täynnä myrskyn mukaansa tempaamaa rojua.

"Pahin myrsky Floridassa"

Hurrikaanin tuulet ovat puhaltaneet paikoin 250 kilometriä tunnissa.

– Hurrikaani Michael on pahin myrsky, jonka Florida on koskaan nähnyt. Se on myös yksi pahimmista myrskyistä koko Yhdysvaltain historiassa, kertoo Floridan osavaltion kuvernööri Rick Scott.

– Kun Michael jatkaa tuhoisaa kulkuaan pitkin rannikkoa ja jättää osavaltiomme, suuntaamme huomiomme 100 prosenttisesti pelastustöihin ja alueen toipumiseen.

380 000 ihmistä vailla sähköä

Floridassa odotetaan jännittyneenä, minkälaista tuhoa hurrikaani saa aikaan kulkiessaan metsäisten sisämaan alueiden yli. Osavaltiossa yli 380  000 ihmistä on ilman sähköä.

Michaelin luokitus on laskenut jo ykköskategorian hurrikaaniksi, ja sen odotetaan myöhemmin torstaina heikkenevän trooppiseksi myrskyksi, kertoo Yhdysvaltain hurrikaanikeskus.

Lue myös:

    Uusimmat