Raikas tuoksu kotiin helposti ja luonnollisesti? Kokeile näitä vinkkejä!

Kukapa ei toivoisi kotiinsa raikasta ja miellyttävää tuoksua? Teolliset ilmanraikastajat poistavat kyllä epätoivottuja hajuja, mutta usein sisältävät keinotekoisia aineita, jotka karkottavat esimerkiksi allergikot äkkiä luotaan. Lue vinkit luonnollisiin ja edullisiin tuoksuvaihtoehtoihin.

1. Sitrushedelmien kuoret

Säilytä appelsiinien, sitruunoiden, limen ja muiden sitrushedelmien kuoret. Pistä kuoret kiehuvaan veteen, jätä ne muutamaksi minuutiksi tulille: pian raikas tuoksu leviää koko kotiisi.

2. Huonekasvit ja yrtit

Kasvata tuoksuvia kasveja tai yrttejä keittiössä, olohuoneessa ja kylpyhuoneessa pienissä ruukuissa. Vihreät kasvit parantavat sisäilmaa puhdistavien ominaisuutensa vuoksi. Myös leikkokukat ja kukkakasvit tuovat piristystä värin lisäksi tuoksullaan kotiisi.

Tuoksuttavaksi hyviä tuoreyrttejä ovat laventeli, minttu, rosmariini ja basilika. Nauti yrteistä elävinä kasveina ja ruuanlaitossa.

3. Luonnolliset aromaattiset öljyt

Tipauta muutama pisara luonnollista eteeristä öljyä sumutepulloon keran veden. Tuoksuvalla seoksella voit suihkutella huonekaluja ja mattoja, ja näin levittää valloittavia tuoksuja kotiisi. Voit kokeilla useita eri tuoksuja – ja vaikkapa kohdentaa joka huoneeseen erilaisen!

4. Valkoviinietikka

Mikäli kodissasi tuoksuu jokin epämiellyttävä, pistä pieniin kuppeihin valkoviinietikkaa ja aseta ne asuntosi nurkkiin. Se toimii ei-toivottujen hajujen poistajana.

5. Soijakynttilät

Käytä luonnollisia soijakynttilöitä tavallisten kynttilöiden sijaan. Soijakynttilät ovat pitkäkestoisia, ympäristöystävällisempiä ja tuoksuvat voimakkaammin.

6. Mausteet

Heitä kourallinen kokonaisia neilikoita tai kanelitikku kuumaan vesipataan, ja anna niiden hautua liedellä puolisen tuntia. Voit myös kokeilla laittaa teelusikallisen tai kaksi jauhettuja mausteita pikkuleipäpellille, ja pistää pellin uuniin noin 100 asteeseen lämpenemään. Puoli tuntia lämpöä riittää, ja saat kotiisi pian luonnollisen mausteisen tuoksun!

8. Kahvi

Tuoreen kahvin tuoksu herättää, olipa vain haistajan roolissa tai nauttisi kahvia juoden. Yksi keino tuoksutella piristävää kahvia on laittaa laakea kynttilänalusastia täyteen kahvinpapuja, asettaa tämän keskelle luonnollinen soijakynttilä ja nauttia kynttilän kuumuuden tehostamaa kahvinpapujen tuoksua.

Lähteet: mixhealth.com, rd.com, theyummylife.com, irene-turner.com

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat