Raija Pelli muistelee Poliisi-TV:n hurjimpia aikoja – sai uhkauksia ja hänen rakenteilla ollut talonsa yritettiin räjäyttää: "Meilläpäin ei veri vapise"

Raija Pelli juonsi Ylen kuuluisaa Poliisi-TV -ohjelmaa vuodesta 1989 lähtien.

Toimittaja Raija Pelli on täyttänyt arkeaan vahvasti kahden viime vuoden ajan suurella kirjaprojektillaan edesmenneestä ystävästään, laulajalegenda Kikasta. Muusikon elämäkerta Kikka – Mä haluun viihdyttää (Docendo) ilmestyi torstaina 10. syyskuuta. Pellin tuleva syksy tulee kulumaan pitkälti kirjan markkinoinnillisissa tehtävissä, mutta nyt Pelli keskittyy myös viettämään enemmän aikaa perheensä ja erityisesti puolisonsa kanssa, jolle on hänen mukaansa suotu hieman vähemmän huomiota työntäyteisen kirjaprojektin aikana. 

Pelli tuli tunnetuksi Ylellä vuonna 1989 alkaneen Poliisi-TV -ohjelman myötä, jonka parissa hän työskenteli noin parinkymmenen vuoden ajan sekä juontajana että tuottajana. Pelli kertoo, ettei hän varsinaisesti enää tänä päivänä kaipaa ohjelman parissa tehtyä kiivastahtista työtä, vaikka hän mielellään muisteleekin yhä hyviä hetkiä ohjelman tuotannosta. 

– Toki se oli hieno jakso ja loimme jotain uutta tähän meidän televisiomaailmaamme, ehkä niitä parhaita päiviä ja suurimpia voitonhetkiä sen uran varrelta kaipaa, mutta ne ovat mulla muistoissa ja kyllä mä pystyn niihin palautumaan. 

Poliisi-TV:n aikaan Pelli sai tekemänsä työnsä takia paljon uhkauksia ja vuonna 1996 hänen Ylöjärvellä rakenteilla ollut talonsa yritettiin jopa räjäyttää. Pellin mukaan töissä tarjottiin kuitenkin tuolloin loistavaa työnohjausta psykologien sekä psykiatrien avulla. 

 – Ei se tietenkään mitään mukavaa ollut, kuka sellaista haluaa elämäänsä ja varsinkaan työnsä tähden uhkailuja. Se räjäytyskin oli aika vakava yritys, onneksi he kytkivät räjähteet väärin, ettei se talo mennyt ihan tuusan nuuskaksi. 

– Sain paljon myös yksityisenä Raijana sitä apua, että pystyin elämään ne vaiheet läpi ja jättämään ne taakseni. Eihän tuollaiseen voi jäädä vellomaan.

Pelli kertoo, ettei ohjelman tuotannosta haluttu missään nimessä antaa sellaista käsitystä kenellekään, että he pelkäisivät mitään. Kaikille selkeä agenda oli se, että työtä pitää saada tehdä rauhassa. 

– Olen Vaasasta kotoisin, meilläpäin ei veri vapise eikä Kauhavan rauta ruostu, Pelli painottaa.

Tukea saatiin niin tuotannosta, poliiseilta kuin katselijoiltakin ja tehdyn työn takana seistiin yhtenäisenä rintamana. Pelli kertoo, ettei koskaan unohda tätä yhtenäisyyden tunnetta sekä kollektiivista tukemista, joka elää ihmisten muistoissa vahvana tänäkin päivänä. 

– Vieläkin, kun menen tuonne turuille, kyllä ihmiset tulevat helposti nykäisemään, että hei, kiitos niistä vuosista. Se ohjelma koettiin tärkeänä, se oli tärkeää. Se auttoi mua jaksamaan, ja loppu tuli sitten ammattilaisten apuna, että mä selvisin siitä. Ohjelma jatkui ja uusia voittoja saatiin. Ja tappiot jäivät sinne taakse. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja