Rahanpuute oli estää Meri-Tuulin lukio-opinnot: "Tuli vähän järkytyksenä..."

9:39

Huomenta Suomessa keskusteltiin siitä, miten köyhyys näkyy tämän päivän yhteiskunnassa.

Videolla Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta kertoo, kuka Suomessa lasketaan köyhäksi ja millä eri tavoin köyhyys näkyy. Haastattelussa mietitään myös, miten sukupolvelta toiselle jatkuvan köyhyyskierteen voisi katkaista. 

Opettajana ja apulaisrehtorina työskentelevä Meri-Tuuli ponnisti köyhistä oloista. Miltei koko hänen lapsuutensa äiti oli joko lyhyissä määräaikaisissa työsuhteissa tai työttömänä. Peruskoulussa köyhyys ei hänen mukaansa vielä itsessään opiskeluun vaikuttanut.

– Se olikin itselleni iloinen asia. Vaikka oli vähävarainen, niin sillä ei ollut merkitystä opiskeluun. Silloin koki, että oli samalla viivalla muiden kanssa ja samanlaiset mahdollisuudet, Meri-Tuuli kertoo.

Tilanne kuitenkin muuttui, kun peruskoulu päättyi ja koitti aika suunnata jatko-opintoihin.

– Siinä vaiheessa tuli vähän järkytyksenä, että en olekaan samalla viivalla kaikkien kanssa. Ei välttämättä pääsekään lukioon, ihan sama, mitä se yläkoulun todistuksen keskiarvo näyttää, jos ei olekaan varaa oppikirjoihin.

Yllä olevassa haastattelussa Meri-Tuuli kertoo, miten hän sai lukio-opintoihinsa apua Pelastakaa Lapset ry:n oppikirjatuesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja