Raakel Lignell: En osaa lainata kirjoja kirjastosta

Kirjapiirin kahdeksannessa jaksossa Raakel Lignell kertoo lempikirjoistaan. Juontaja-muusikko paljastaa olevansa oikea kirjahirmu, joka haluaa omistaa kaikki hyvät kirjat.

Muusikko, juontaja Raakel Lignell on saanut kuluneena vuotena paljon huomiota huiman laihduttamisensa ansiosta. Kirjapiirin kahdeksannessa jaksossa Lignell kertoo lukutottumuksistaan sekä omasta kirjastaan. Häneltä julkaistiin Raxun remppa -niminen teos helmikuussa 2013. Kirja käsittelee Lignellin elämäntapamuutosta ja laihduttamista.

– Kirjoitan tällä hetkellä teokselle jatko-osaa, joka ilmestyy ensi vuoden helmikuussa, Lignell sanoo.

Lignell kertoo olevansa lukijana melko moniruokainen, ja hän lukee todella paljon.

– Ajoittain suorastaan ahmin kirjoja. Minulla on myös tapana hurahdella kirjailijoihin, eli jos löydän jonkun kirjailijan, josta tykkään, niin minun on hamstrattava koko hänen tuotantonsa.

– Sitten minulla on sellainenkin perversio, että minun pitää omistaa kirjat. Kirjasto on hieno asia, mutta en jotenkin osaa lainata kirjoja. Minun pitää saada ne. Tietysti kaikki nurkat ovat sitten täynnä kirjapinoja, mutta mä vaan tykkään elää niiden kanssa, Lignell sanoo.

Ruotsalaisen Jan Guilloun kirjat ovat Lignellin suosikkeja

Lignell sanoo, että hänelle oli todella haastavaa yrittää valita lempikirjaa kuvauksiin mukaan. Hän otti mukaansa Jan GuillounSuuri vuosisata-trilogian kaksi ensimmäistä osaa. Lignell kertoo odottavansa kolmatta osaa kuin kuuta nousevaa. Trilogian tarina alkaa 1800-luvun Norjassa, jossa kolme veljestä jää isättömiksi. He osoittautuvat kuitenkin varsin lahjakkaiksi lapsiksi.

– Koukeroiden kautta he pääsevät insinöörioppiin Saksaan. Yksi veljeksistä jää Saksaan ja menestyy siellä huikeasti, mutta palaa Norjaan rakentamaan rautateitä. Yksi ajautuu Afrikkaan myös rakentamaan rautateitä. Kolmas ottaa irtioton ja menee Lontooseen taidepiireihin. Tämä teos imaisi minut ihan täysin mukaansa, kuten Guilloun kirjat yleensäkin. Kirjat ovat yhdistelmä historian tarkkaa kuvaamista, mukaansatempaavaa juonta, ihmiskohtaloita ja tunteita. Mä olen ehkä vähän tällainen pateettinen, Lignell nauraa.

– Ihminen on kadehdittavassa asemassa kaksi kertaa elämässään: silloin kun hän on rakastunut ja silloin kun hän on löytänyt uuden kirjailijan, hän päättää.

Lue myös:

    Uusimmat