Qatarin MM-kisoissa varaudutaan ylenpalttiseen juomiseen – "Näissä paikoissa he eivät ole haitaksi kenellekään muulle"

Näin hulppealta tulee näyttämään Qatarin MM-kisojen päästadion 0:37
Näin hulppealta tulee näyttämään Qatarin MM-kisojen päästadion.

Jalkapallon suurjuhla miesten MM-lopputurnaus pelataan 19. marraskuuta–18. joulukuuta Qatarissa, jossa julkinen alkoholinkäyttö on kovinkin rajoitettua.

Kisojen aikana alkoholia kuitenkin myydään tavanomaisesta poiketen muuallakin kuin hotellien baareissa, nimittäin stadionien ulkopuolella ja fanien alueilla. Ja kun juomia on nautittu kenties liikaakin, faneille on varattu erityisiä "selviämisalueita".

– Suunnitelmat ovat valmiina paikoista, joissa ihmiset voivat selvitä, jos ovat juoneet ylenpalttisesti. Ne ovat paikkoja, joissa varmistetaan heidän turvallisuutensa ja se, että he eivät ole haitaksi kenellekään muulle, kisojen järjestelyjohtaja Nasser Al Khater kertoi Sky Newsille.

Qatarin turnausta on arvosteltu kovasti, johtuen erityisesti Qatarin ihmisoikeustilanteesta ja kisastadioneita rakentavien siirtotyöläisten kurjista oloista ja kuolemista rakennustyömailla. Al Khater kommentoi kritiikkiä mainitsemalla, kuinka Qatar on kohentanut työlakejaan ja luonut minimipalkan.

– Monet heistä, jotka puhuvat työläisten tilanteesta, eivät ole asiantuntijoita. Heidän olisi mielestäni tarvetta oppia tuntemaan asiaa hieman enemmän, kisapomo pyöritteli.

Myös seksuaalivähemmistöjä koskevat lait maassa herättävät huolestuneisuutta. Lakeja ei olla muuttamassa, mutta Al Khater vakuuttaa, että ketään ei syrjitä kisoissa seksuaalisen suuntautuneisuuden takia.

– Pyydämme vain, että ihmiset kunnioittavat kulttuuria. Loppujen lopuksi, jos et tee mitään mikä vahingoittaa muita, et tuhoa julkista tilaa, et käyttäydy haitallisesti, olet tervetullut eikä kenelläkään ole syytä minkäänlaiseen huoleen.

Lue myös:

    Uusimmat