Qatarin MM-avauksesta julkaistiin outo lukema – "Miten tämä voi olla näin?"

Tulosruutu: Jalkapallon MM-kisat käynnistyivät Qatarissa – Mika Väyrynen hämmästeli lehtereiltä näkynyttä ilmiötä.

Isäntämaa Qatarin ja Ecuadorin välisen jalkapallon MM-kisojen avausottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 67 000 katsojaa, vaikka Al-Baitin stadionin yleisökapasiteetti on 60 000. Asialle on kuitenkin Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan viestintäpäällikön Hans Hultmanin kertoma selitys.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Sunnuntaisen MM-kisa-avauksen katsomohavainnot herättivät huomiota. Toisen puoliajan alkaessa lehtereillä oli tuhansia paikkoja tyhjillään, ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän katsomosta hupeni väkeä.

Ja vaikka stadionilla ottelun alussa yleisöä riittikin, Fifalta tuli kulmia nostattava ilmoitus ottelun yleisömäärästä: 67 000 katsojaa. Al-Baitin stadionin yleisökapasiteetti on virallisen tiedon mukaan 60 000.

– Miten tämä voi olla näin? ruotsalaislehti Expressen kysyi.

Fifan viestintäpäällikkö Hans Hultman vastasi.

– 67 000:een lasketaan kaikki areenalla olleet. Se sisältää kaikki viihtyisyystiloissa olleista median edustajiin paikan päällä, Hultman selvitti ja täsmensi, että kaikkia näitä ei sisällytetä ulkoisesti kerrottuun yleisökapasiteettiin.

Qatarissa yleisömäärä on tällä tietoa siis huomattavasti suurempi kuin varsinaisten katsojan ominaisuudessa otteluun saapuneiden ihmisten summa.

Qatarin kapteeni: En huomannut yleisöpakoa

Ottelun 0–2-lukemin hävinneen Qatarin päävalmentaja Felix Sanchez väitti, ettei hän huomannut yleisön pakenemista matsin aikana.

– Minulla oli liikaa tekemistä ottelun aikana, jotta olisin huomannut sitä. Toivon, että yleisömme tuntee olonsa ylpeämmäksi seuraavassa pelissä, ja olen varma, että he kannustavat meitä läpi kisojen, Sanchez sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat